BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'li temsilciler yüz yüze görüşmeleri sürdürmek için Çin'e gidiyor----

ABD'li temsilciler yüz yüze görüşmeleri sürdürmek için Çin'e gidiyor

ABD'li temsilciler yüz yüze görüşmeleri sürdürmek için Çin'e gidiyor
24 Temmuz 2019 - 09:28 www.finansgundem.com

ABD ve Çin arasında Mayıs ayında sekteye uğrayan ticaret görüşmelerinin sürdürülmesi kararının ardından ilk kez, tarafların üst düzey ticaret temsilcileri gelecek Pazartesi Şangay'da bir araya gelecek

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve üst düzey yetkililer gelecek Pazartesi Şangay’a gerçekleştirecekleri ziyaretle dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında Mayıs ayında çıkmaza giren görüşmeleri sürdürmek üzere bir araya gelecekler.

Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgilere göre Lighthizer ve ekibi Çarşamba gününe kadar Şangay’da bulunacaklar.   Üst düzey yetkililer tarafından verilen bilgiye göre görüşme önemli konuları içerecek fakat nihai sonuçlar çıkması beklenmiyor.

ABD Başkanı Donald Trump ve Çinli mevkidaşı Xi Jinping Haziran ayının sonunda Japonya Osaka’da gerçekleşen G-20 Zirvesi’nde bir araya gelerek ticaret savaşı için ateşkes denemesinde bulunmaya karr vermişlerdi. Ardından liderler ticaret temslicilerini müzakeleri sürdürmek hususunda görevlendirdi. Süreç ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Lighthizer ve Çinli temsilcilerin tekefonda görüşmeleriyle tekrar başladı.

Üst düzey yetkililere göre, Çin tarafı görüşmelerin Pekin yerine Şangay’da sürmesini talep etti. Çin Dışişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı bu isteğe yönelik yorum taleplerini cevaplamadı.

Müzakelerin yüz yüze süreceğine yönelik haberin ardından, New York’ta S&P 500 Endeksi yüzde neredeyse yüzde 0.7 yükselişle 3,000 seviyesinin üzerinde kapandı. Çin hisse senetleri ise yüzde1’in üzerinde kazanımlara yöneldi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)