BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatABD’li sigorta şirketi AXA’ya milyonlarca sterlin ödeyecek----

ABD’li sigorta şirketi AXA’ya milyonlarca sterlin ödeyecek

ABD’li sigorta şirketi AXA’ya milyonlarca sterlin ödeyecek
22 Temmuz 2020 - 15:56 www.finansgundem.com

Genworth Financials İngiliz Yüksek Mahkemesi kararını beklemeden AXA’ya milyonlarca sterlinlik ödeme yapmayı kabul etti. Anlaşmazlık şirketin hileli ödeme koruma sigortası satışları nedeniyle doğan mağduriyetten kaynaklanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD merkezli sigorta şirketi Genworth Financials dev Fransız sigorta şirketi AXA’ya ödeme koruma sigortasında (PPI) hileli satışlardan doğan ve İngiltere Yüksek Mahkemesi’ne giden anlaşmazlığı çözmek için milyarlar sterlin ödeme yapmayı kabul etti.

Aralık 2019'da Virginia merkezli grubun AXA'nın zararlarını tazmin etmekle yükümlü olduğuna karar verildi. Insurance Bussiness Magazine'in haberine göre, Fransız sigorta şirketinin şikayetleri Genworth’tan 5 yıl önce satılan alınan iki şirketin PPI anlaşmalarında görülen hileli satışlardan kaynaklanıyor. Genworth yanlış yapılan poliçenin üçüncü parti bir distribütör tarafından 1970 ve 2004 yılları arasında gerçekleştiğini belirtiyor.

Anlaşma teklifiyle birlikte iki tarafın İngiltere Yüksek Mahkemesi’nin tazminat kararından önce anlaşmaya varma ihtimali yükseldi. Genworth, 23 Temmuz'a kadar AXA'ya 100 milyon sterlin ödeyeceğini duyurdu. Tutar, Ocak ayında yapılan 100 milyon sterlinlik geçici nakit ödemenin üzerine eklendi.

Buna ek olarak, Genworth'un toplamda yaklaşık 317 milyon sterlin nakit ödeme yapmayı AXA'ya ödemeler için teminat senedi vermeyi kabul etti. Ödemler 30 Haziran ve 2022'de 30 Eylül'de yapılacak. Bu arada gelecekteki hileli yanlış satış kayıplarının önemli bir kısmı da telafi edilecek ve AXA üç aylık bazda Genworth'u faturalandıracak.

Genworth’ten yapılan açıklamada anlaşmaya ilişkin, “AXA'nın poliçelerin satışından sorumlu dağıtıcılar da dahil olmak üzere, üçüncü taraflardan gelen tutarları geri ödemesi halinde, anlaşma, satış ve satın alma anlaşması uyarınca, Genworth'un, temeldeki hileli satış zararlarının karşılığını almak için bu geri kazanımlarda pay verme hakkı vardır" ifadelerine yer verildi.

Genworh CEO'su anlaşmadan mutlu

Genworth Başkanı ve CEO’su Tom Mc Inerney gelişmenin AXA ile olan dava kaynaklı sorumluluklar konusundaki belirsizliği gidereceğini belirtti. CEO bunun şirketin yapmak zorunda olduğu ödemelerin büyük bir kısmının ertelediğini ve Genworth’ün sermaye artırımına yönelik planlarını sürdürmesine olanak sağlayacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Sigorta ile ticari ve özel gezinti tekneleri güvence altında

 

UBS çalışanlarının üçte biri salgından sonra da evde kalacak

 

AB kurtarma paketinin piyasalara ve ekonomilere etkisi ne olacak?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)