BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’li senatörden Fed Başkanı’na sert sözler: Tehlikeli adam----

ABD’li senatörden Fed Başkanı’na sert sözler: Tehlikeli adam

ABD’li senatörden Fed Başkanı’na sert sözler: Tehlikeli adam
30 Eylül 2021 - 14:24 www.finansgundem.com

ABD Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, Merkez Bankası (Fed) Başkanı Powell'ın yeniden göreve atanmaması gerektiğini söyledi. Warren, Powell için "tehlikeli bir adam" yorumunda bulundu.

ABD Senatörü Elizabeth Warren, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ı sert sözlerle hedef aldı.

Powell’ın ikinci dönem başkanlığına karşı çıkacağını duyuran Warren, “Siciliniz beni endişelendiriyor. Bankacılık sektörünü riske attınız. Bu, sizin Fed başkanlığı için tehlikeli bir adam olduğunuzu gösteriyor. Bu yüzden yeniden aday olmanıza karşı çıkacağım” dedi.

''Şimdiye kadar şanslıydınız''

Warren dün Senato’daki bir oturum sırasında yaptığı konuşmada, Powell’ı Fed’in finansal kriz sonrası banka düzenlemelerini sulandırdığını söyledi.

Bankaların şimdiye kadar büyük sorunlardan kaçınabildiklerini ve bu nedenle Powell’ın şanslı olduğunu söyleyen Warren, Powell’a seslenerek, “Şimdiye kadar şanslıydınız. Ancak 2008’de yaşananlar, şans tükendiğinde neler olduğunu gösteriyor” dedi.

Warren, Fed tarafından getirilen kuralsızlaştırmanın, ABD’nin 2008-09 krizinde yaşadığına benzer problemleri tetikleyebileceğini söyledi.

Oturum sonrasında Bloomberg'e konuşan Warren, “Fed Başkanı kapıları kollayan bir muhafız gibi olmalı, bankaların tüm ekonomiyi çökertebilecek riskleri yüklenmesinin önüne geçmeli” değerlendirmesinde bulundu.

Powell, Warren’ın kendisi hakkındaki yorumlarına yanıt vermedi.

Powell yeniden atanabilir mi?

2018’den beri Fed Başkanı olarak görev yapan Powell’ın görev süresi Şubat ayında sona eriyor. Wall Street, Başkan Joe Biden’ın Powell’ı yeniden aday göstermesini bekliyor ancak bazı sol kanat ve liberal senatörlerin Powell’a bir miktar direnç göstermesi bekleniyor.

ABD Hazine Bakanı ve eski Fed Başkanı Janet Yellen da Powell'a görevini sürdürmesi konusunda destek verenler arasında.

Fed Başkanı Powell: Yüksek enflasyon kalıcı değil

 

Kuzey Kore’den ABD’ye sert uyarı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)