BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'li Senatör: Ukrayna'da nükleer patlama olursa Putin'in üstüne çökeriz----

ABD'li Senatör: Ukrayna'da nükleer patlama olursa Putin'in üstüne çökeriz

ABD'li Senatör: Ukrayna'da nükleer patlama olursa Putin'in üstüne çökeriz
29 Eylül 2022 - 00:30 www.finansgundem.com

ABD Senatosu Adalet Komitesi'nin düzenlediği oturumda konuşan ABD'li Senatör Graham, Rusya'nın Ukrayna'ya yapacağı nükleer saldırıyı NATO'ya yapılmış sayacakları yönünde açıklamalarda bulundu.



ABD Senatosu Adalet Komitesi, "Nuremberg'den Ukrayna'ya: Savaş Suçları ve İnsanlığa Karşı Suçlar İçin Mesuliyet" başlıklı bir oturum düzenledi.

Oturumda konuşan senatörler, Rusya'nın Ukrayna'da işlediği suçlar için hesap vermesi gerektiğini vurgularken, Güney Carolina Senatörü Lindsay Graham'den nükleer konusunda bir çıkış geldi.

Graham, "(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin, Ukrayna'ya yönelik tehditlerini sürdürüp nükleer silah kullanırsa, bunu büyük ölçekte NATO'ya yönelik bir saldırı sayarız. Radyasyon sadece Ukrayna'yı değil tüm Avrupa'yı etkiler" ifadesini kullandı.

Rusya'nın 21. yüzyıl boyunca nükleeri "şantaj" amaçlı kullandığını belirten Graham, "Bu şantaja hemen karşı çıkmalıyız. (Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake) Sullivan, Rusya'nın Ukrayna'da nükleer silah kullanması durumunda bunun yok edici sonuçları olacağını söyledi ve haklıydı" dedi.

Graham, NATO'nun Rusya'ya net bir mesaj vermesi gerektiğinin altını çizerek, "Ukrayna'da Putin'in emriyle bir nükleer patlama olursa, bu NATO'nun kendisine yönelik bir saldırı olur. İşte o zaman tüm Amerikan Kongresi, Putin'in üstüne çöker. Bu mesajı veremezsek, Putin ve onun gibi zorbalara karşı çok büyük bir hata yapmış oluruz" görüşünü paylaştı.

Putin, eski ABD Ulusal Güvenlik Ajansı çalışanı Snowden’a vatandaşlık verdi

Putin’in nükleer kozu ne kadar inandırıcı? Rusya’nın nükleer kapasitesi bunun için yeterli mi?

NATO: Putin nükleer savaşı kazanamaz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)