BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD’li milyarderler: Bize ek vergi getirin----

ABD’li milyarderler: Bize ek vergi getirin

ABD’li milyarderler: Bize ek vergi getirin
25 Haziran 2019 - 13:35 www.finansgundem.com

ABD’nin tanınmış milyarder iş insanları kendilerine ‘ılımlı oranda’ bir varlık vergisi getirilmesi için çağrıda bulundu.

Aralarında George Soros gibi isimlerin de bulunduğu milyarderler vergi çağrısını dün kamuoyuna bir mektupla duyurdu. En zengin Amerikalılarla dünyanın geri kalanı arasındaki gelir uçurumuna karşı harekete geçme çağrısında bulunan mektupta, “Bize, yani Amerikalıların en zengin yüzde 1’lik kesiminin en varlıklı yüzde 10’luk kısmına ılımlı bir varlık vergisi gelsin” ifadesi yer aldı.      

New York Times’ın haberine göre mektupta “biz” diye ifade edilenler arasında Hyatt otel zincirinin sahibi Pritzker ailelerinin fertleri ile Disney ailesinden Abigail Disney gibi isimler de var. ABD Başkanlık seçiminde aday olan isimlere hitap eden mektup özellikle Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren’ın sunduğu bir plana atıfta bulunuyor. 

Warren’ın planı gayrimenkul ve menkul değer olarak 50 milyon dolar üzeri varlığa sahip olanları hedef alıyor. Bu miktarda servete sahip 75 bin aileye getirilecek vergiyle 10 yılda 2.75 trilyon dolar toplanabilecek.

Kısa süre önce ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yaptığı bir araştırmaya göre son 30 yılda en zengin Amerikalıların yüzde 1’lik kesiminin varlığı 21 trilyon dolar artarken, en alttaki yüzde 50’lik kesimin varlığı 900 milyar dolar azaldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)