BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'li kredisini ödeyemiyor----

ABD'li kredisini ödeyemiyor

ABD'li kredisini ödeyemiyor
30 Temmuz 2014 - 09:40 www.finansgundem.com

Amerikalıların yüzde 35'inden fazlası borçlarını ödeyemiyor

Urban Institute ve Tüketici Kredileri Araştırma  Kuruluşu'nun işbirliğiyle hazırlanan araştırmaya göre, Amerikalıların yüzde  35'inden fazlasının tahsilat şirketlerine intikal etmiş borcu bulunuyor. 
  
Washington merkezli düşünce kuruluşu Urban Institute araştırmayla  ilgili yaptığı açıklamada, birçok Amerikalının kredi kartı, konut ve öğrenci  kredisi taksitlerini zamanında ödeyemedikleri belirtildi. 
 
Açıklamaya göre, borçları uzun süredir ödenmediği için tahsilat  şirketlerine yönlendirilmiş Amerikalıların en çok güney ve batı eyaletlerde yer alması dikkati çekti. 
 
ABD'de kullanılan kredi geçmişi uygulaması, tüketicilerin hangi tür ve  ne kadar borçları olduğuna, borçların zamanında ödenip ödenmediğine göre  hesaplanan bir puan sistemine göre işliyor. Borçların zamanında ödenmemesi  kişinin kredi geçmiş puanının düşmesine neden olurken, uzun dönem ödenemeyen ve  tahsilat şirketlerine intikal eden borçlar 7 sene boyunca kayıtlı kalıyor.  Bankalar, ev sahipleri, işverenler ve kamu kuruluşları başvuru sahiplerini kredi  geçmiş puanına göre değerlendiriyor. Düşük kredi geçmişine sahip olan kişiler  birçok alanda sıkıntı yaşıyor. 
 
Urban Institute'un kıdemli uzmanı Caroline Ratcliffe, "Yolda  gördüğünüz her 3 kişiden birisinin tahsilat şirketlerine intikal etmiş uzun  dönemli borcu var. Bu onların iş bulma ve yeni bir daire kiralama şanslarını  azaltıyor" değerlendirmesini yaptı. 
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)