BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'li iki senatörden Türkiye'ye yaptırım tasarısı----

ABD'li iki senatörden Türkiye'ye yaptırım tasarısı

ABD'li iki senatörden Türkiye'ye yaptırım tasarısı
10 Nisan 2019 - 09:51 www.finansgundem.com

ABD'de Demokrat ve Cumhuriyetçi iki senatör Türkiye'de ABD vatandaşlarının ve konsolosluk çalışanlarının tutuklanmasından sorumlu Türk yetkilililere yaptırım uygulanmasını öneren tasarı sundu.

Cumhuriyetçi senatör Roger Wicker ile Demokrat senatör Ben Cardin tarafından sunulan tasarıda ABD Başkanı Donald Trump'tan Türkiye'ye temel özgürlüklere saygı duyması çağrısı yapması istendi.

Tasarıda ayrıca Türkiye'de binlerce kişinin siyasi gerekçeli tutuklamaların kurbanı olduğu belirtildi.
Senatör Cardin açıklamasında "Türk hükümetinin Amerikan vatandaşlarını ve ABD tarafından istihdam edilen Türkiye vatandaşlarını haksız şekilde tutuklaması insan hakları ihlalidir. Tasarımız Türkiye'nin bu davalarda yıllarca inat etmesine ABD'nin göz yummayacağını açıkça ortaya koyuyor"
ifadelerini kullandı.

Tasarıda ABD yönetiminden, ABD vatandaşları ve personelinin "haksız tutuklamalardan" sorumlu tüm üst düzey Türk yetkililere yaptırım uygulaması, bu yetkililerin ABD'ye girişlerinin yasaklanması ve ABD'deki mal varlıklarının dondurulması istendi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)