BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'li havayolu şirketlerinin Rusya hava sahası üzerinde ek uçuş talebi----

ABD'li havayolu şirketlerinin Rusya hava sahası üzerinde ek uçuş talebi

ABD'li havayolu şirketlerinin  Rusya hava sahası üzerinde ek uçuş talebi
29 Ekim 2021 - 13:28 www.finansgundem.com

ABD'de bir grup havayolu şirketi, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e mektup yazarak kendilerine Rusya hava sahası üzerinde ek uçuş hakkı sağlanmasını talep etti.

American Airlines , Delta Airlines, United Airlines, FedEx Corp, United Parcel Service gibi önde gelen yolcu ve kargo taşımacılığı yapan firmaların bulunduğu bir dizi şirket, Bakan Blinken'a mektup gönderdi.

Reuters haber ajansına göre, Rusya hava sahası üzerinde ek uçuş hakkı elde edebilmeleri için Blinken'dan yardım isteyen şirketler, bazı uçuşları durdurmak zorunda kalacakları uyarısında bulundu.

Mektupta, "ABD'de birçok havayolu şirketi, pazarın taleplerini karşılamak için acilen Rus hava sahasından ek uçuş hakkına ihtiyaç duyuyor. Bu hakların sağlanmaması durumunda havayolu şirketleri, alternatif, elverişsiz rotalarda uçmak zorunda kalacak ve süre cezaları, teknik durdurmalar, aşırı karbondioksit salınımı gibi durumlarla karşı karşıya kalacak" ifadelerine yer verildi.

Havayolu şirketlerinin özellikle Asya, Orta Asya ve Hindistan'a yönelik seferler için ek uçuş hakkı talep ettiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, mektubu aldıklarını doğrulayarak Rusya'nın ABD'li şirketlerin geçen hafta yaptığı başvuruları kabul ettiğini belirtti. Bakanlık, havayolu şirketlerine daha geniş hava hizmetleri sunma imkanı sunulması için Rus makamlarıyla görüşmelere devam edeceklerini kaydetti.

Rusya'nın Washington Büyükelçiliği, ABD tarafının talepleri ve açıklamaları hakkındaki soruları yanıtsız bıraktı.

ABD, Afganistan'a yaklaşık 144 milyon dolar ek yardım yapacak

 

Rusya'dan İsrail'e 'Batı Şeria'nın ilhakı' eleştirisi

 

ABD'de çocuklarından zorla ayrılan göçmen ailelere tazminat ödenecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)