BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'li doktorlardan CDC'ye eleştiri: Kafa karıştırıcı----

ABD'li doktorlardan CDC'ye eleştiri: Kafa karıştırıcı

ABD'li doktorlardan CDC'ye eleştiri: Kafa karıştırıcı
06 Ocak 2022 - 06:48 www.finansgundem.com

Amerikan Tıp Derneği, CDC'nin aldığı kararların korona virüsün daha da fazla yayılmasına yol açabileceği uyarısı yaptı

Amerikan Tıp Derneği (AMA) Washington’un karantina ve izolasyon konusundaki kılavuzunun kafa karıştırıcı olduğunu ve Kovid-19’un daha fazla yayılmasına neden olabileceğini söyleyerek eleştirdi.

Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), 4 Ocak’taki son Covid kılavuzu güncellemesinde, beş günün ardından izolasyondan çıkacak hastaların hızlı antijen testi yapmalarını zorunlu tutmamıştı.

AMA bir açıklama yayınlayarak, ‘‘Pozitif Covid-19 testinin ardından başlayan izolasyonu sonlandırmak için negatif test zorunluluğu getirilmeli. Bir kişinin Kovid-19 virüsünü taşıyıp taşımadığını bilmeden toplum içine karışması virüsün daha fazla yayılmasına neden olabilir’’ uyarısında bulundu.

CDC geçen hafta Kovid-19’a yakalanan kişilerin semptomları olmaması durumunda 10 gün olan izolasyon süresini beş günde tamamlayabileceklerini kaydetmişti. CDC dün de 17 ülkeden 113 çalışmanın verilerinin hastalığın en bulaşıcı zamanının ilk günleri olduğunu ortaya koyduğunu söyleyerek bu kararının arkasında durmuştu.

AMA ise doktorların, bu tavsiyelerin hastaları riske atmasından ve sağlık sistemini daha çok baskı altına sokmasından endişe ettiğini belirtti.

Hastaneye yatma oranları arttı

Corona virüsünün Omikron varyantı ABD’de hızla yayılarak hastaneye yatma oranlarını arttırırken test sıkıntısı yaşanmasına neden oluyor.

AMA, Biden yönetimine Kovid-19 test üretimini ve dağıtımını arttırma çağrısı yaparak, tedarik sıkıntısının kısaltılmış izolasyon sürelerinin test olmaksızın sona erdirilmesini haklı göstermediğini söyledi.

ABD’de yedi günlük yeni Kovid-19 vakalarının ortalaması 540 bine çıktı. Bu art arda sekiz gün boyunca görülen en yüksek vaka ortalaması. Kovid-19 hastalarının hastaneye yatma oranı son yedi günde yüzde 45 artarak 111 bin ile geçen yılın Ocak ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Maryland eyaleti 4 Ocak’ta hastaneye yatma oranlarının pandeminin en yüksek seviyesine ulaşmasıyla 30 günlük acil durum ilan etti.

Delaware, Illinois, Ohio, Vermont ve başkent Washington’da hastaneye rekor sayıda Kovid-19 hastası kaldırıldı. Eyalet nüfusuna göre Kovid-19 vakalarının hastaneye yatma oranında Delaware’in ardından ikinci en yüksek oranın görüldüğü Ohio’da hastaneler hasta sayılarıyla baş etmekte zorlanıyor.

Reuters haber ajansının verilerine göre şimdiye kadar Kovid-19’dan kaynaklanan can kayıpları ise günde ortalama bin 300 seviyesinde sürüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)