BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'li çiftçiler iflas ediyor----

ABD'li çiftçiler iflas ediyor

ABD'li çiftçiler iflas ediyor
11 Şubat 2019 - 14:47 www.finansgundem.com

ABD'de iflas eden çiftçi sayısı son 10 yılda zirveye çıktı

The Wall Street Journal gazetesinin, Amerikan Federal veri analizlerine dayandırarak verdiği haberde, ABD'nin üç farklı tarım bölgesindeki çiftçi iflasları son 10 yılın en yüksek seviyesine çıktığı belirtildi.

2018 yılında, Illinois, Indiana ve Wisconsin eyaletlerinde iflas eden çiftçi sayısı 2008 yılı ile karşılaştırıldığında ikiye katlandı. North Dakota ve Arkansas'ı içine alan eyaletlerde de çiftliklerdeki iflas oranı yüzde 96'ya yükseldi.

Habere göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Amerikan tarım ürünlerinin en büyük alıcılarından Meksika ve Çinle olan ticari savaşları ülkenin tarım pazarı ve çiftçilerin gelirleri üzerinde daha fazla baskı oluşturdu.

ABD'nin çelik ve alüminyum ithalatında ekstra gümrük vergisi uygulamaya başlamasıyla Meksika ve Çin de benzeri bir adımı ABD'ye uygulamıştı.

Gazeteye göre, hem ülkedeki düşük süt fiyatları hem de Meksika ve Çin'den gelen peynire karşılık olarak uygulanan gümrük vergisi, çiftçilerin bu pazardan çekilmelerine neden oldu.

İflaslardaki artışa karşın çiftçilerin para kaybederken tarım ve hayvancılığa devam ettikleri vurgulanırken, USDA'nın tahminlerine göre 2018 yılında ortalama bir Amerikalı çiftçinin geliri 1548 dolar düştü.

Tarım kiralayıcıları, iflas avukatları ve çiftçi danışmanları daha fazla çiftçinin borç yatağına gireceği uyarısı yaparken bankalar ise çiftçilere bu ilkbahardaki hasat döneminde ihtiyaç duydukları krediyi vermekte direniyor.

Gazete ayrıca Amerikalı çiftçilerin, Trump yönetiminin Çin ile yaptığı ticaret savaşları sırasında kaybettikleri pazar payını geri almayı umduklarını aktardı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)