BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD'li banka 220 milyar dolar değer kaybetti----

ABD'li banka 220 milyar dolar değer kaybetti

ABD'li banka 220 milyar dolar değer kaybetti
17 Mayıs 2020 - 19:30 www.finansgundem.com

ABD'li banka Wells Fargo, Fed'in 2018'de büyümeyi kısıtlayıcı şartlar getirmesinden bu yana piyasa değerinden 220 milyar dolar yitirdi.

Fed'in 2018 başında bankanın varlıklarına uyguladığı eşi benzeri görülmemiş kısıtlamalardan bu yana, yeni müşteri kazanmakta ve kredilerini artırmakta zorlanan Wells Fargo & Co.'nun piyasa değeri 220 milyar dolar azaldı.

Müşterilerinin kredi hatlarını daraltmasıyla varlıkları artan ABD'li bankanın fırsatların peşinden gitmek için daha da az imkanı kalıyor.

Wells Fargo'nun hisseleri bu hafta 10 yılın en düşük seviyesini gördü. Bankanın karındaki düşüşün mevcut temettü ödemelerini daha az sürdürülebilir bir hale getirdiğine ilişkin analist uyarıları, değer kaybında etkili oluyor.

Korona virüs pandemisinin ABD'li bankaları genel olarak etkilemesinin yanında Wells Fargo bu yıl en fazla değer kaybedenler arasında bulunuyor. Bankanın piyasa değeri Fed'in kısıtlama getirmesinden bu yana çok daha fazla düştü; Cuma günkü kapanış fiyatlarıyla 96 milyar dolar oldu.

2016 yılında başlayan bir dizi skandal Fed'in bankanın kusurlarını giderene kadar büyümesine sınırlama getirmesine neden olmuştu. Bankanın yöneticileri ilk olarak 2018 sonuna kadar isteklerin karşılanacağını belirtmişti. Ancak düzenleyicilerin reform hızından şikayetçi olması sonrasında Ekim'de, bankanın başına Charlie Scharf geçti. (Bloomberght)

Albayrak: Türkiye'nin güçlü ekonomisini büyütmek için çalışmaya devam edeceğiz

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)