BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’li bakan Gutierrez’den Trump’a Çin tepkisi----

ABD’li bakan Gutierrez’den Trump’a Çin tepkisi

ABD’li bakan Gutierrez’den Trump’a Çin tepkisi
14 Eylül 2018 - 14:01 www.finansgundem.com

Bush dönemi bakanlarından Gutierrez, ABD Başkanı Trump’ı sert eleştirdi, "Çin'in büyümesi yavaşladığında, buna pişman olacağız" dedi

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Eski ABD Ticaret Bakanı Gutierrez, Başkan Trump’ın gümrük vergisi baskıları sonucu Çin’in büyümesi yavaşladığında ABD’nin pişman olacağını söyledi.

George W. Bush'un başkanlığı döneminde görev yapan eski Ticaret Bakanı Carlos Gutierrez, CNBC’ye konuştu. Gutierrez, ABD’nin gümrük vergilerinin Çin’i uçurumun kenarına sürükleyeceğini ve küresel ekonomiye zarar vereceğinden endişe duyduğunu söyledi.

"Eğer Çin yüzde 6 yerine yüzde 3 büyürse, bundan dolayı Çin ekonomisi yavaşlayacağından, herkes etkilenecek. Ben bundan endişeleniyorum. Gerçekten vergiler bu duruma değer mi? Bu durum küresel açıdan hiç iyi değil. Çin’in stratejik bir rakip olduğu düşünülüyor ama Çin'in büyüme hızı düştüğü zaman, pişman olacağız" diyen eski bakan sözlerine şöyle devam etti: Ayrıca Trump, Twitter dahil olmak üzere halka açık bir şekilde Çin’i eleştiriyor. Ben bu duruma özel bir yaklaşımda bulunacağım. Kamuoyunda bunu yapmanın yanlış tarafı, bir ülkeyi küçük düşürmek olabilir. Çin'i kamuoyu önünde kötü bir konuma düşürüyoruz ve bu kimseye fayda sağlamaz.

ABD’nin Çin ile görüşme isteğinin bir ilerleme olduğunu söyleyen Gutierrez "Bu tür anlaşmazlıklar başka bir anlaşma ile çözülebilir ama Trump hedeflerine ne kadar ulaşır bilemiyorum” dedi.

 

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)