BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'li bağış sitesinde 20 Ocak alarmı----

ABD'li bağış sitesinde 20 Ocak alarmı

ABD'li bağış sitesinde 20 Ocak alarmı
13 Ocak 2021 - 05:57 www.finansgundem.com

ABD'de GoFundMe, şiddet potansiyeli içeren bağış toplama faaliyetlerini yasakladı

ABD’de internet üzerinden bağış toplama sitesi “GoFundMe”, siyasi protestolara yönelik seyahat masraflarını içeren yardım toplama kampanyalarını yasakladığını duyurdu.

Site tarafından yapılan açıklamada, “Katılımcıların şiddet riski nedeniyle GoFundMe, seyahat masrafları için oluşturulan bir çok yardım kampanyasını platformdan kaldırmıştır.” ifadesi paylaşıldı.

Açıklamada, 6 Ocak’ta Kongreye yapılan baskın ve yaşanan şiddet olayları kınanırken, seçimler konusunda yanlış bilgi ve komplo teorileri yayan girişimleri kapsayan faaliyetlerin bundan sonra sitede yer bulamayacağı kaydedildi.

İnternet üzerinden ödeme işlemi gerçekleştiren “Stripe” sitesi de ABD Başkanı Donald Trump’ın kampanyasına yönelik bağışları artık işleme koymayacağını bildirdi.

Siteden yapılan açıklamada, kullanıcılarına şiddeti teşvik eden yüksek riskli eylemlere yönelik para alışverişine girmemeleri çağrısında bulunuldu.

BİDEN'İN YEMİN TÖRENİ İÇİN ALINAN GÜVENLİK ÖNLEMLERİNE AİRBNB DE KATILMIŞTI

Dünyanın en büyük rezervasyon ve konaklama paylaşım sitesi Airbnb de 11 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Kongre baskınının ardından Joe Biden'in 20 Ocak'taki göreve başlama töreni öncesinde başkent Washington bölgesinde yapılan rezervasyonları incelediğini duyurmuştu.

Açıklamada, nefret grupları ve şiddet olaylarıyla ilişkili kişilerin yaptığı rezervasyonların gözden geçirildiği ve başkentte konaklamasına izin verilmeyeceği belirtilmişti.

Washington'da yetkililer, aralarında Airbnb'nin de olduğu bazı rezervasyon ve konaklama hizmeti sağlayan şirketlerden 20 Ocak'ta Biden'in göreve başlama töreni bitene kadar kayıt tutmalarını istemişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)