BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB’den Yunanistan’a destek----

AB’den Yunanistan’a destek

AB’den Yunanistan’a destek
28 Eylül 2022 - 08:52 www.finansgundem.com

Türkiye ve Yunanistan arasında artan gerginliğe ABD de müdahale olurken, Avrupa Birliği’nden de Yunanistan’a destek açıklaması geldi.

Türkiye ve Yunanistan arasında gerginlik devam ediyor. 

Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı şekilde Ege'deki GASA kapsamında bulunan Midilli ve Sisam adalarına zırhlı araçlar sevk etmesinin ardından Türkiye'nin Yunanistan ve ABD'ye nota vermesi gerilimi yükseltti.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ise dün yaptığı açıklamada “Türkiye'nin yalnız kaldığını” öne sürerek “Karşılarında sadece Yunanistan değil, Avrupa'nın yanı sıra NATO müttefiklerimiz de var” demişti.

YUNANİSTAN’LA DAYANIŞMA MESAJI

Tartışmayla ilgili son açıklama da Avrupa Birliği'nden (AB) geldi.

Avrupa Komisyonu sözcüsü Peter Stano, Türkiye'nin iyi komşuluk ilişkileri ve uluslararası hukuka saygı kapsamında tüm AB ülkelerinin egemenliğine saygı duyması gerektiğini söyledi. Stano, Yunanistan'ın bir AB üyesi olduğunu belirterek Türkiye'ye “tansiyonu düşürme ve sadece Yunanistan'la değil tüm AB ülkeleriyle yapıcı işbirliği yolunu izleme” çağrısı yaptı.

AB yetkilisi Stano, “Türkiye'den tehdit söylemlerine son vermesini bekliyoruz” diyerek, AB'nin Yunanistan'la dayanışma içinde olduğunu açıkladı.

Dışişleri'nden, ABD ve Yunanistan'a adalar notası

 

Yunanistan'dan Midilli ve Sisam'a ABD zırhlısı

 

Çavuşoğlu Yunanistan'ı uyardı: Sonuçlarına katlanırsınız

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)