BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den yeni göç politikası----

AB'den yeni göç politikası

AB'den yeni göç politikası
27 Nisan 2022 - 15:08 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği Komisyonu, üye ülkelerdeki vasıflı iş gücü açığını kapatmak için göç politikasında bazı değişikliklere ve yeniliklere gitmek üzere teklif hazırladı.

AB, yeni teklifle işgücü açığını kapatmanın yanı sıra düzensiz göçü engelleyerek yasal göçü teşvik etmeyi, ekonomisine katkı sağlamayı, AB üyesi olmayan ülkelerle ilişkileri güçlendirmeyi ve uzun vadede göç yönetimini geliştirmeyi hedefliyor.

Teklif, Rusya'nın saldırısı sonrasında Ukrayna'dan gelen 5 milyondan fazla Ukraynalının AB iş gücü piyasasına dahil olmasını kolaylaştırılmasını da amaçlıyor.

Teklife göre, AB'nin oturma ve çalışma izinlerini içeren Tek İzin Yönetmeliği ve Uzun Süreli Oturum Yönetmeliği güncellenecek. Tek izin başvuruları hem çalışanlar hem de işverenler için kolaylaştırılacak. Başvurular AB ülkelerinden ve AB üyesi olmayan ülkelerden yapılabilecek. İşçiler, başka işlere daha kolay geçiş yapabilecek.

Uzun süreli oturum izinleri için de kabul koşulları kolaylaştırılacak

Uzun süreli oturum başvurusu için daha önce tek bir AB ülkesinde geçirilen süre dikkate alınırken bundan sonra diğer AB ülkelerinde kalınan süre de göz önünde bulundurulacak.

Uzun süreli oturum verilen kişilerin aile birleşimleri ve AB içinde başka ülkelere taşınabilmeleri kolaylaştırılacak.

AB'nin verilerine göre, her yıl 3 milyona yakın kişi yasal kanalları kullanarak AB ülkelerine geliyor. Buna karşılık 150 bin ila 200 bin kişi düzensiz göçle AB sınırlarına giriyor.

AB, iki ülke için vizeyi kaldırıyor

 

Moody's: Avrupa bankacılık sistemlerinde görünüm durağan

 

AB, Rusya'yı "şantaj" yapmakla suçladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)