BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB'den ücrette cinsiyet eşitsizliğini giderecek düzenleme----

AB'den ücrette cinsiyet eşitsizliğini giderecek düzenleme

AB'den ücrette cinsiyet eşitsizliğini giderecek düzenleme
30 Mart 2023 - 15:13 www.finansgundem.com

AB, kadın ve erkek çalışan arasındaki ücret farkını giderecek kuralları kabul etti. Düzenlemeye göre çalışanlar kendi iş kategorilerinde ücret konusunda bilgi alma hakkına sahip olacak

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde iş yerlerindeki ortalama ücretleri şeffaflaştıracak, kadın ve erkek çalışanlar arasında ücret farkının giderecek yeni kuralları kabul etti.

Brüksel'de gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu genel kurul oturumunda, iş yerlerinde kadın ve erkek çalışanlara "eşit işe eşit ücret" verilmesini sağlamaya yönelik yeni kuralları içeren düzenleme oy çokluğuyla kabul edildi.

Yeni kurallara göre, çalışanların maaşlarını karşılaştırması kolaylaştırılacak. Şirketlerin, cinsiyetler arası ücret farklarını ortaya koyan bilgileri açıklaması gerekecek.

Çalışanlar kendi iş kategorilerinde ücret konusunda bilgi alma hakkına sahip olurken maaşlar konusunda gizlilik yasaklanacak.

Eşit iş yapan kadın ve erkelere aynı ücretin ödenmesi ilkesi bağlayıcı önlemlerle kuvvetlendirilecek.

Düzenlemeye göre işverenler, çalışanlarına ücret ve olası zamları tanımlamak için kullandıkları objektif ve cinsiyet ayrımı gözetmeyen kriterleri belirlemek ve açıklamak zorunda olacak.

İşverenlerin ücret raporlaması yapması ve bu çalışmada cinsiyetler arası ücret farkının yüzde 5'i aşması halinde yeniden ücret değerlendirmesi yapılması gerekecek.

Üye ülkeler, kuralları ihlal eden işverenlere etkili, orantılı ve caydırıcı cezalar uygulamak zorunda kalacak ve bir hak ihlali sonucu zarara uğrayan işçinin tazminat talep etme hakkı olacak. Ücretle ilgili konularda ispat sorumluluğu işçiden işverene geçecek.

Yeni kurallar, AB üyesi ülkelerin resmi onayının ardından AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak yürürlüğe girecek.

AB çalışmalarına göre, Avrupa'da kadın ve erkek çalışanlar arasında yüzde 13 civarında ücret farkı bulunuyor.

Von der Leyen: AB'nin Çin ile ilişkilerden kaynaklı riskleri azaltılmalı

 

Kadın istihdamı oranı geçtiğimiz yıl rekor kırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)