BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAB'den Trump'a çelik misillemesi----

AB'den Trump'a çelik misillemesi

AB'den Trump'a çelik misillemesi
10 Ocak 2019 - 08:33 www.finansgundem.com

AB üyelerinin Trump'ın tarife uygulaması sonrası çelik ithalatını sınırlayan düzenlemeyi gelecek hafta onaylamaları bekleniyor

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'ye giren çelik ve alüminyum için gümrük tarifeleri uygulaması sonrasında AB'ye çelik ithalatını sınırlamaya dönük bir düzenlemeyi gelecek hafta onaylamaları bekleniyor.

AB'deki çelik üreticilerinin, ABD'nin ithal etmediği çelik ürünlerinin Avrupa pazarlarına akacağı endişesini gidermek için çelik ithalatına 3 yıllık süre için etkin sınır getirilmesini öngören düzenleme 16 Ocak'ta oylanacak. 

Getirilecek kota geçtiğimiz 3 yılın ortalaması olacak. Kota aşıldığında yüzde 25 gümrük tarifesi uygulanacak. Avrupa Birliği'nin üreticilerini korumak için 23 çelik ürününe yönelik Temmuz ayında uygulamaya koyduğu ön tedbirler ise 4 Şubat'ta sona erecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)