BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Rusya'ya yeni yaptırımlar----

AB'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

AB'den Rusya'ya yeni yaptırımlar
04 Mayıs 2022 - 10:40 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Strasburg'da yaptığı açıklamada Rusya'ya yönelik yeni yaptırımların detaylarını paylaştı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle birlikte yürürlüğe girecek 6’ncı yaptırım paketinin detaylarını paylaştı.

Strasburg’da açıklamalarda bulunan von der Leyen, 3 Rus devlet yayın organının yasaklanacağını duyurdu.

Yaptığı konuşmada yeni yaptırım paketi ile ilgili detayları paylaşan von der Leyen, “Bir daha hiçbir şartla içeriklerini Avrupa Birliği’nde paylaşmalarına izin verilmeyecek, bu uydu da olur, telefon uygulaması da olur, internet de olur, kablolu TV de olur” ifadesini kullandı.

Yasak uygulanacak yayın kuruluşları hakkında ise von der Leyen, “Bunlar Rusya Devlet Başkanı Putin’in yalanlarını ve propagandalarını agresif bir şekilde yayıyorlar. Onların bu yalanları yaymasına izin vermemeliyiz” dedi.

Von Der Leyen ayrıca, "Rus petrolüne yasak öneriyoruz. Rusya'dan ham petrol tedariğini 6 ay içinde, rafine edilmiş ürünlerin tedariğini ise yıl sonuna kadar aşamalı olarak sona erdireceğiz. Yaptırım paketinde, Sberbank'ın ve diğer büyük bankaların da Swift'ten çıkarılması var. Devlete bağlı üç büyük yayın kuruluşunun da Avrupa'da yayın yapmasının yasaklanması da pakette yer alıyor" dedi.

Rusya, Ukrayna’nın üç bölgesini ilhak edecek

 

AB: Rus gazına ruble ile ödeme yapılmadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)