BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Rusya'ya tepki----

AB'den Rusya'ya tepki

AB'den Rusya'ya tepki
07 Ağustos 2014 - 14:36 www.finansgundem.com

AB Komisyonu, Rusya’nın gıda ithalatını kesme kararını siyasi güdüyle atılmış bir adım olarak gördüğünü açıkladı

Avrupa Birliği’nin (AB) Ukrayna krizindeki rolü nedeniyle Rusya’ya karşı uygulama kararı aldığı ekonomik içerikli yaptırımlara bu ülkenin "gıda ambargosuyla" karşılık verme kararı alması AB Komisyonu tarafından “siyasi güdüyle atılmış bir adım” olarak değerlendirildi.

AB Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın gıda ve tarım ürünlerine yönelik ithalat yasağı uygulayacağına yönelik açıklamasının üzüntüyle karşılandığı belirtildi.Rusya’nın açıklamasının açık şekilde siyasi güdüyle yapıldığını belirten AB Komisyonu, ilgili önlemlerin tam içeriği ve kapsamı hakkında daha fazla bilgi sahibi olur olmaz değerlendirme yapılacağını duyurdu.

AB’nin kısıtlayıcı önlemlerinin Kırım’ın yasa dışı şekilde Rusya topraklarına dahil edilmesi ve Ukrayna’nın istikrarsızlaştırılmasıyla bağlantılı olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, “AB Komisyonu’nun Rusya’nın önlemlerine ilişkin tam değerlendirmesinin ardından uygun önlemleri alma hakkımızı saklı tutuyoruz” denildi.

AB Komisyonu sözcülerinden Frederic Vincent, Rusya’nın önlemlerinden etkilenecek sektörlerin zararlarının karşılanmasının bir sonraki aşamanın konusu olduğunu, her şeyden önce detaylı bilgiye sahip olmanın ve durumun analiz edilmesinin gerektiğini belirtti.

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, bugün yaptığı açıklamayla, ülkesinin ABD, AB, Kanada, Norveç ve Avustralya'dan et, balık, meyve-sebze, süt ve süt ürünleri alımını bir yıllığına durdurduğunu bildirmişti. AB’den Rusya’ya geçen yıl yapılan gıda ve tarım ürünleri ihracatı toplamı 12 milyar avro seviyesine ulaşmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)