BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Rusya'ya gözaltı tepkisi----

AB'den Rusya'ya gözaltı tepkisi

AB'den Rusya'ya gözaltı tepkisi
31 Ocak 2021 - 22:07 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'da tutuklu muhalif Aleksey Navalnıy'ın serbest bırakılması için düzenlenen gösterilerde binlerce kişinin gözaltına alınmasından üzüntü duyduğunu açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, 

"Rusya'da bugün bir kez daha çok sayıda kişinin gözaltına alınması ve protestocularla gazetecilere orantısız güç kullanılmasından üzüntü duyuyorum." ifadesini kullandı. 

Halkın baskı korkusu olmadan gösteri özgürlüğünü kullanabilmesi gerektiğini belirten Borrell, Rusya'nın uluslararası taahhütlerine uymasını istedi. 

Rusya'da binlerce kişi, yoğun güvenlik önlemlerine rağmen tutuklu Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın serbest bırakılması için gösteri düzenlemiş, başta Moskova ve St. Petersburg olmak çok sayıda kentte düzenlenen izinsiz gösterilere binlerce kişi katılmıştı. 

Polis, çoğu lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan göstericilere müdahale etmiş, insan hakları örgütleri 82'si gazeteci olmak üzere 3 bin 800'den fazla kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı. 

Gözaltına alınanlar arasında Navalnıy'ın eşi Yuliya Navalnaya da bulunuyor. 

Borrell, 5 Şubat'ta Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve diğer Rus yetkililerle görüşmeler yapacak. 

Borrell'in bu görüşmelerde Navalnıy'ın serbest bırakılmasını talep etmesi bekleniyor.

Hollanda'da Navalnıy'a destek için gösteri

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bir araya gelen göstericiler, tutuklu Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın serbest bırakılmasını istedi.

Amsterdam'daki Vondelpark'ta bir araya gelen göstericiler "özgür Aleksey Navalnıy", "katil Putin", "Putin, istifa zamanı!", "Putin ve arkadaşlarına yaptırım uygulayın, Rus vatandaşlarına değil" ve "gerçeği söylemek suç değildir" yazılı dövizler taşıdı, "Navalnıy'e özgürlük" ve "Adalet istiyoruz" şeklinde slogan attı. 

Yapılan konuşmalarda, Putin'in yargı organlarını muhalifleri susturmak için kullandığı ve buna son vermesi gerektiği ifade edildi. 

Hollanda'da ilkokul ve kreşler açılıyor

 

Rusya ABD'ye sert çıktı: İç işlerimize karışmayın

 

Rusya'da Navalnıy gerginiliği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)