BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAB'den Romanya'nın 1,5 milyar eurouk destek programına onay----

AB'den Romanya'nın 1,5 milyar eurouk destek programına onay

AB'den Romanya'nın 1,5 milyar eurouk destek programına onay
12 Eylül 2022 - 14:15 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB), Romanya'nın, yoğun enerji kullanan şirketlerin emisyon maliyetlerini düşürmek için hazırladığı 1,5 milyar euroluk destek programına onay verdi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonundan yapılan açıklamada, onaylanan toplam 1,5 milyar euro bütçeli planla Romanya'daki şirketlerin 2021-2030 yıllarında Emisyon Ticaret Sistemi (ETS) kapsamında ortaya çıkan yüksek elektrik faturalarının bir kısmının karşılanacağı belirtildi.

Söz konusu önlemin, Romanya'daki şirketlerin üretimlerini daha yumuşak iklim politikasına sahip ülkelere kaydırmasını önleyeceğine işaret edilen açıklamada, belirlenen yoğun enerji kullanan sektörlerdeki şirketlere dolaylı emisyon maliyetlerinin yüzde 75'ine kadar ödeme sağlanacağı ifade edildi.

Açıklamada, programın enerji yoğun şirketlerin yüksek elektrik maliyetleri ile mücadelelerini desteklemek için gerekli olduğu ve AB kurallarına uygun bulunduğu kaydedildi.

AB üyesi ülkelerin kamu desteklemelerini ne şekilde sağlayacaklarını belirleme yetkisi, AB Komisyonunun görev alanında bulunuyor.

Üye ülkeler, kamu desteklerini sadece rekabete zarar vermeyecek şekilde ve kamu yararına uygun durumlarda kullanabiliyor.

AB ülkeleri geçen yıl 13,5 milyon bisiklet üretti

 

AB, gaza tavan fiyat getirmeye hazırlanıyor

 

AB'de minimum kurumlar vergisi seneye uygulanacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)