BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den PKK'ya sert uyarı----

AB'den PKK'ya sert uyarı

AB'den PKK'ya sert uyarı
21 Ocak 2016 - 05:42 www.finansgundem.com

AB Komisyonu adına Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Hahn, Güneydoğu'daki operasyonlar için 'meşru' dedi, PKK'yı silah bırakmaya çağırdı

Avrupa Birliği’nden PKK’ya yönelik oldukça sert mesajlar geldi. Güneydoğu’daki gelişmelerin ele alındığı Avrupa Parlamentosu oturumunda konuşan AB Komisyonu’nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, ‘PKK tehdidini çok ciddiye aldıklarını’ belirterek, “PKK, Türkiye’ye karşı saldırılarını durdurmalı. Türkiye’nin güneydoğusundaki bölgelerde otonomi ilan etmeyi bırakmalı ve siyasi diyaloğa angaje olmalı” dedi.

‘OPERASYONLAR MEŞRU’

Hahn, AB Komisyonu’nun PKK konusunda benimsediği geleneksel çizgiyi ve söylemi bir adım ileri götüren unsurlar içermesiyle dikkat çeken konuşmasında, “PKK, 2002’den bu yana AB’nin yaptırım amaçlı listesinde olan bir örgüt. Bu karar Mart 2015’te üye ülkelerce bir kez daha oybirliğiyle onaylandı. PKK öngörülebilir bir gelecekte bu listede kalmayı sürdürecek” diye konuştu.Hahn, Türkiye’nin kendisini PKK’ya karşı savunma konusundaki meşru hakkını teslim etmekle birlikte alınan önlemlerin orantılı, hedef odaklı olması ve demokratik ve siyasi diyaloğu tehlikeye sokmaması gerektiğini belirtti. Güvenlik birimleri tarafından Güneydoğu’da alınan, aralarında uzun süreli sokağa çıkma yasaklarının da bulunduğu önlemlerin sağlık ve iletişim gibi temel hizmetlerde aşırı aksamaya neden olduğuna dikkat çeken Hahn, “Bu tür operasyonların orantılılığı ve yasallığı sağlanmalı ve uluslararası insan hakları standartlarıyla uyumlu olmalı” ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM SÜRECİ EN İYİ FIRSAT 

Türkiye’nin güneydoğusunda genel güvenlik durumundaki süregelen kötüleşmenin aşırı derecede endişe verici olduğunu kaydeden Hahn, beklentilerini de hukukun üstünlüğünün garanti edilmesi, derhal ateşkes ilan edilmesi ve acilen çözüm sürecine dönülmesi olarak sıraladı. Hahn, “Geçen iki yılda önemli ilerlemeler kaydedildi. Bu bir kenara atılmamalı. Çözüm süreci çok sayıda cana mal olan bu sorunun çözümü için en iyi fırsat olmayı sürdürüyor” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)