BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOligarkların mal varlıkları için yasa önerisi----

Oligarkların mal varlıkları için yasa önerisi

Oligarkların mal varlıkları için yasa önerisi
26 Mayıs 2022 - 12:20 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Ukrayna'nın yeniden inşası için Rusya'ya uygulanan kısıtlayıcı önlemleri ihlal eden oligarkların ve suçluların dondurulan mal varlıklarının müsaderesine ilişkin kurallar getirecek yasa teklifi hazırladı.

Avrupa Birliği Komisyonu’nun Adaletten Sorumlu Temsilcisi Didier Reynders, basına yaptığı açıklamada, oligarkların müsadere edilecek varlıklarının Ukrayna’nın inşası için kullanılması konusunda önce AB içinde ardından üye ülkelerin kendi mevzuatlarında yasal düzenleme yapılması gerektiğini bildirdi.

AB Komisyonu üyesi, bunun ardından el konulacak varlıkların Ukrayna’nın inşası için oluşturulacak fona aktarılabileceğini aktardı.

Bununla birlikte dondurulan varlıklara el konulması süreciyle ilgili AB üyesi 27 ülkede ciddi hukuki sıkıntıların yaşanması bekleniyor.

Euronews'te yer alan habere göre, AB Komisyonu’nun konu ile ilgili bu yasal düzenlemesi Avrupa Parlamentosu ve karar organı Avrupa Konseyi tartışılıp kabul edildikten sonra yürürlüğe girecek.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana AB ülkeleri, Rus vatandaşlarına ait 30 milyar euro tutarındaki fiziksel varlığını ve Moskova ile yapılan 196 milyar euro değerinde finansal işlemi dondurdu.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Baltık ülkeleri ve Slovakya, Ukrayna’nın inşası için gerekli paranın dondurulan mal varlıklarından karşılanması gerektiğini savunanların başını çekiyor.

Savaşın Ukrayna’ya faturası 600 milyar euro

Kiev Ekonomi Okulu tarafından hazırlanan bir rapora göre, savaşın Ukrayna’ya faturasının 564 ila 600 milyar euro civarında.

AB içinde diğer bir tartışma konusu ise Rusya Merkez Bankası’nın dondurulan 283 milyar euro tutarındaki altın ve döviz mal varlığına ne yapılacağı.

Bu mal varlığı Rus devletine ait olduğu için uluslararası hukuka göre koruma altında.

Rusya Merkez Bankası faizi 300 baz puan düşürdü

 

Rusya tarihi krizin eşiğinde!

 

"AB zirvesinden Rus petrolüne ambargo kararı çıkmayacak"

 

Rusya'dan tahıl krizinin çözümü için "yaptırımları kaldırın" önerisi

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)