BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Katar'a kötü haber----

AB'den Katar'a kötü haber

AB'den Katar'a kötü haber
16 Aralık 2022 - 08:32 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB), yolsuzluk soruşturması genişlerken Katar ile ilgili çalışmaları durdurdu.

Avrupa Birliği (AB) kurumlarından olan Avrupa Parlamentosu, polisin 1,5 milyon eurodan (1,6 milyon dolar) fazla nakit ele geçirdiği bir yolsuzluk skandalıyla bağlantısını bulmasının ardından Katar'la ilgili yasama çalışmalarını durdurmayı kabul etti ve ülke temsilcilerinin yasama meclisinden men edilmesi çağrısında bulundu.

Parlamento, kurumun başkan yardımcısı Eva Kaili ve eski bir üye olan Pier Antonio Panzeri'nin kara para aklama ve yolsuzluk suçlamalarıyla tutuklanmasının ardından açılan soruşturma ile sarsılıyor. Belçikalı savcılar, parlamento kararlarını etkilemek için büyük meblağlarda para ödenip ödenmediğini araştırdıklarını bildirdi.

Milletvekilleri, vize serbestisi planını içeren Katar'ı ilgilendiren parlamento çalışmalarını askıya alma kararı aldı. Buna, pazarı her iki tarafa da açmak için AB ile Katar arasındaki uçuş haklarını genişleten 2019 anlaşmasının sonuçlandırılması da dahil. Anlaşmanın parlamentoya gitmeden önce hala tüm üye devletler tarafından onaylanması gerekiyor ve oylama, anlaşmanın geçici olarak uygulanmasını etkilemeyecek.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, "Bu ceza yargılamaları Avrupa için demokrasiye ve savunduğumuz her şeye zarar veriyor. Bizi baltalamaya çalışan dış aktörlere boyun eğmeyeceğimiz konusunda güçlü bir mesaj vermemiz gerekiyor” dedi.

'Katar'dan rüşvet' soruşturması genişliyor: Belçika ve İtalya'da 20 baskın

 

Katar "AP'de rüşvet" iddialarını yalanladı

 

Rüşvetten gözaltına alınan Kaili suçu kocasına attı: Paralar ona ait!

 

AP’de rüşvet operasyonu: 1.5 milyon euro nakit paraya el konuldu!

 

Rüşvet skandalının merkezindeki isim Eva Kaili ilk kez konuştu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)