BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den görevden alınan belediye başkanları için açıklama----

AB'den görevden alınan belediye başkanları için açıklama

AB'den görevden alınan belediye başkanları için açıklama
20 Ağustos 2019 - 06:20 www.finansgundem.com

AB Dış İlişkiler Sevisi'nden yapılan açıklamada, seçim sonuçlarına saygı konusunda endişe duyulduğu ifade edildi

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Servisi’nden yapılan açıklamada, Türkiye’nin güneydoğusunda üç büyükşehir belediye başkanının görevden alınıp yerlerine kayyum atanmasının, seçimlerin demokratik sonuçlarına saygı konusunda şüphe uyandırdığı için ciddi endişelere neden olduğu belirtildi.

AB Dış İlişkiler Servisi, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyum atanması ile ilgili açıklama yaptı. Olup bitenlerin seçimlerin demokratik sonuçlarına saygı konusunda şüphe uyandırdığı için ciddi endişelere neden olduğu belirtilen açıklamada, Ankara'ya yerel demokrasinin işlemesini engelleyen önlemleri kaldırması çağrısında bulunuldu.

Üç belediye başkanının görevden alınmasının ve yerlerine kayyum atanmasının, ‘31 Mart’ta yapılan seçimlerin demokratik sonuçlarını sorgulattığı için ciddi endişeye yol açtığı’ kaydedilen açıklamada, yerel politikacıların görevlerine son verilmesinin ve gözaltına alınmasının, yerlerine ise vekillerin atanmasının seçmenleri yerel siyasi temsilcilerinden yoksun bıraktığı ve yerel demokrasiye ciddi zarar verme riski taşıdığı vurgulandı.

Açıklamada, “Türkiye, yerel demokrasinin işlemesini engelleyen önlemleri kaldırmalı” ifadelerine yer verildi.

AB’nin Türkiye’deki terör eylemlerini birçok kez kınadığı vurgulanan açıklamada, aynı zamanda birliğin ‘barışçıl ve kalıcı bir çözüm için güvenilebilir siyasi sürecin acil bir şekilde yeniden başlamasına yönelik çağrısını yinelediği’ ifade edildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)