BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Gezi Parkı kınaması----

AB'den Gezi Parkı kınaması

AB'den Gezi  Parkı kınaması
31 Mayıs 2013 - 22:18 www.finansgundem.com

Gezi Olayları’nda polisin tavrını ABD Dışişleri de eleştirdi ve göstericilerin temel hak ve özgürlerine vurgu yaptı

GEZİ Parkı’ndaki olaylar üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yatı. Konunun günlük basın toplantısında sorulması üzerine, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, yaralı sayısından endişe duyduklarını belirterek göstericilerin temel hak ve özgürlüklerine vurgu yaptı ve şunları söyledi: “İstanbul Gezi Parkı’nda polisin protestoculara müdahalesiyle yaralanan kişi sayısından kaygılıyız. Biz, Türkiye’nin uzun süreli istikrarı, güvenliği ve refahının en iyi şekilde, ifade ve toplanma temel özgürlüklerinin sağlanmasıyla garanti altına alınacağına inanıyoruz. Öyle gözüküyor ki bu bireylerin yaptığı da bu. Bu özgürlükler her sağlıklı demokraside çok önemlidir. Uluslararası Af Örgütü’nün raporunu gördük, olayla ilgili biz de halen kendi bilgilerimizi topluyoruz.”
SEYAHAT UYARISI GELEBİLİR
Psaki, ABD Dışişleri’nin bölgedeki Amerikalıların güvenliğinden kaygı duyup duymadığı konusunda ise “Durumu düzenli olarak takip edeceğiz. Biliyorsunuz gerekli olursa bir bilgilendirme yapıyoruz” diyerek İstanbul’un en turistik bölgelerinden birinde yaşanan olayların tırmanması halinde Amerikalı turistler için Türkiye’ye bir seyahat uyarısı yayınlayabileceklerinin işaretini verdi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)