BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den gece yarısı açıklama----

AB'den gece yarısı açıklama

AB'den gece yarısı açıklama
26 Haziran 2013 - 00:54 www.finansgundem.com

AB Bakanı Egemen Bağış'tan Gezi Parkı olaylarını dinleyen AB büyükelçileri gece yarısı ortak açıklama yayınladı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın verdiği yemeğe katılan AB üyesi ülkelerin büyükelçileri ortak açıklama yaparak, hükümete ilettikleri konular hakkında bilgi verdi.
AB Türkiye Delegasyonu'nun internet sitesinde yer alan açıklamada, AB misyon şeflerinin Bağış'ın daveti üzerine Türkiye'de son günlerde yaşanan gösterilerle ilgili bir brifinge katıldıkları belirtildi.
AA’nın haberine göre toplantıya Bağış'ın başkanlık ettiği ve brifingin Başbakanlık ile İçişleri Bakanlığı tarafından verildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
"Bu, AB temsilcilerinin toplu olarak hükümet ile görüş alışverişinde bulundukları ilk toplantı olmuştur. Özellikle polisin barışçıl göstericilere davranışı ve basın özgürlüğüne saygı konusunda olmak üzere son gelişmeler hakkında endişelerimizi ifade ettik. Ayrıca, hem göstericiler konusunda hem de güvenlik güçlerinin aşırı güç kullandığı yönündeki iddialarla ilgili hükümet ve yargının yaptığı takipte şeffaflık ve hesap verebilirliğe olan ihtiyacı vurguladık. Toplanma ve ifade özgürlüğü de dahil olmak üzere temel özgürlüklere saygı konusundaki ihtiyacın altını çizdik."
AB büyükelçilerinin, geç saatlerde yaptıkları ortak açıklama, genelde bu tip toplantılardan sonra sessiz kalan büyükelçilerin teamüllerin dışına çıktıkları şeklinde yorumlandı…
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)