BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Filistin'deki yerleşimci şiddetine karşı İsrailli yetkililere çağrı----

AB'den Filistin'deki yerleşimci şiddetine karşı İsrailli yetkililere çağrı

AB'den Filistin'deki yerleşimci şiddetine karşı İsrailli yetkililere çağrı
07 Nisan 2022 - 15:59 www.finansgundem.com

AB, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere karşı artan şiddet eylemleri konusunda endişe duyulduğunu belirterek, İsrail makamlarına "gerekli önlemleri alma" çağrısı yaptı.

Avrupa Birliği (AB) Filistin Temsilciliği, Batı Şeria'da bulunan yasa dışı yerleşim birimlerindeki fanatik Yahudilerin son zamanlarda Filistinlilere ve onlarla dayanışma içindeki insan hakları savunucularına karşı uyguladığı şiddetin endişe verici olduğunu belirtti..

İsrail makamlarına "yerleşimci şiddetini önlemesi" çağrısı yapılan açıklamada, "Uluslararası insan hakları hukuku uyarınca, İsrailli yetkililer, Filistinlileri ve mülklerini yerleşimci şiddetine karşı korumak için gerekli tüm önlemleri almalıdır" denildi.

İşgal altındaki Batı Şeria, büyük çoğunluğu silahlı olan Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik giderek artan saldırılarına tanık oluyor.

Batı Şeria'da Yahudi yerleşimci sorunu

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 500 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor. Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

İsrail güçleri Kudüs Valisini gözaltına aldı

Filistin'den İsrail'in 'kışkırtıcı' açıklamalarına tepki

Mısır'dan İsrail'e Filistin çağrısı

Filistin artan gerilimden İsrail'i sorumlu tuttu

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları yoğunlaştı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)