BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Danimarka'ya onay ----

AB'den Danimarka'ya onay

AB'den Danimarka'ya onay
04 Mayıs 2021 - 15:22 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB), Danimarka'nın yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimine 400 milyon avro kamu desteği sağlama planını onayladı.

AB Komisyonu, Danimarka hükümetinin rüzgar, hidroelektrik ve güneş gibi çeşitli yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimini destekleme planının, AB kamu destek kurallarıyla uyumlu bulunduğunu açıkladı.

Söz konusu yenilenebilir enerji yatırımlarına toplam 400 milyon avroluk destek verilmesinin haksız rekabete neden olmayacağına işaret edilen açıklamada, bu yatırımların AB'nin 2050 iklim hedeflerine uyumlu bulunduğu ve ülkenin yenilenebilir enerji kullanım hedeflerini yakalamasına yardımcı olacağı kaydedildi.

Program kapsamında, yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrikte fiyatların referans değer altına inmesi durumunda kamunun farkı ödeyerek fiyat istikrarı sağlaması öngörülüyor.

AB üyesi ülkelerin kamu desteklemelerini ne şekilde sağlayacaklarını belirleme yetkisi AB Komisyonu'nun görev alanına giriyor.

AB ülkeleri, kamu desteklemelerini sadece rekabete zarar vermeyecek şekilde ve kamu yararına uygun durumlarda kullanabiliyor.

Mısır ile adım adım normalleşme

 

Aşı olanlara tedbir yok!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)