BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAB'den çok önemli Yunanistan açıklaması----

AB'den çok önemli Yunanistan açıklaması

AB'den çok önemli Yunanistan açıklaması
18 Haziran 2015 - 21:28 www.finansgundem.com

Eurogroup toplantısının ilk günü ardından Avrupa Komisyonu başkan yardımcısı Dombrovskis, “Yunanistan ile bir anlaşmaya varılamadığını” belirtti

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis Lüksemburg’da gerçekleştirilen Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısının (Eurogroup) ilk gününün tamamlanmasının ardından “Yunanistan ile sürdürülen müzakereler doğrultusunda bir anlaşmaya varılamadığını” ifade etti.

Saatler süren toplantı çıkışında, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras’ın daha fazla kredinin serbest bırakılması adına kreditörlerin şart koştuğu talepleri reddetmesi ile söz konusu açmazda bir çözüme ulaşılamadı.

Dombrovskis ayrıca, “Euro Bölgesi Maliye Bakanlarının, Yunanistan’ın görüşmeleri daha fazla ciddiye alması gerektiği hakkında uyarıda bulunduğunu” ifade ederek, Eurogroup’un gerektiği bir zamanda yeniden toplanabileceğini ekledi.

Buluşmaya katılan diğer bakanlar bir açıklamada bulunmazken, toplantılara Cuma günü devam edilecek.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, “Yunanistan'a borç ödemesi için 30 Haziran’da dolacak sürenin ardından ek bir süre verilmeyeceğini” belirtmiş ve ülkenin mutlaka bir anlaşma sağlaması gerektiğini ortaya koymuştu.

Yunanistan için kritik olan sıradaki tarih, 25-26 Haziran’da Brüksel’de AB liderlerinin gerçekleştireceği toplantı olarak dikkat çekiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)