BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSektörelAB'den çip karteline 138 milyon euro ceza----

AB'den çip karteline 138 milyon euro ceza

AB'den çip karteline 138 milyon euro ceza
03 Eylül 2014 - 15:17 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu akıllı kart çiplerini üreten 4 şirketin oluşturduğu kartele toplam 138 milyon euro para cezası uyguladı

Alman Infineon, Hollandalı Philips, Güney Koreli Samsung ile Japon Hitachi ve Mitsubishi ortaklığındaki Renesas'ın 2003-2005 yılları arasında akıllı kart çiplerinde anlaşmalı fiyat uyguladıkları ve gizli ticari bilgileri birbirleriyle paylaştıkları belirtildi.

AB Komisyonu, kartel ortaklarını ihbar eden Renesas'ın cezasını silerken Infineon'a 82,8 milyon avro, Philips'e 20,1 milyon avro ve Samsung'a 35,1 milyon avro para cezası verdi.

Rekabetten sorumlu AB Komiseri Jaoquin Almunia, "Bu dijital çağda herkesin cep telefonlarında, banka kartlarında ve pasaportlarında akıllı kart çipleri kullanılıyor. Bunları üreten şirketler inovasyonla ve en iyi ürünleri en cazip fiyatlarla sunarak rakiplerini geride bırakmak yerine müşterilerini ve tüketicileri mağdur edecek şekilde tezgah kuracaklarsa cezalandırılmayı beklemeliler" değerlendirmesinde bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)