BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriAB’den 'Bitcoin' uyarısı----

AB’den 'Bitcoin' uyarısı

AB’den 'Bitcoin' uyarısı
17 Mart 2021 - 14:57 www.finansgundem.com

Bitcoin ve diğer kripto varlıklara yatırım yapanlara, kripto para birimlerindeki hızlı artışlarına ilişkin, AB'nin piyasa düzenleyici kurumundan uyarı geldi. Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu, 'tüm paranızı kaybedebilirsiniz' mesajı verdi.

Paris merkezli Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu, yılda iki kez yayımlanan risk raporunda kripto varlıkların yüksek riskli ve spekülatif olduğuna dikkat çekerken, bu enstrümanları alan ve elinde bulunduran tüketicilere tüm paralarını kaybetmek dahil yüksek riskler karşısında tetikte olma uyarısına yer verdi.

BITCOIN 55 BİN DOLAR CİVARINDA İŞLEM GÖRÜYOR

Bloomberg’ün haberine göre; Bitcoin geçen yıl pandemi nedeniyle bireysel yatırımcıların çevrimiçi işlemlere akın etmesiyle yaklaşık yüzde 900 oranında arttı. Kripto para, bugün de 55 bin dolar civarında işlem görüyor.

Bitcoin, 4 gün önce 60 bin doları aşıp 61 bin dolar seviyelerini gördükten sonra düşüşe geçmişti. Avrupalı otoriteler düzenlemeye tabi olmayan kripto varlıklar için yeni yasa çıkarmayı değerlendiriyor.

Türkiye'de de Hazine ve Maliye Bakanlığı, kripto varlıklar ve para birimleri için düzenleme hazırlığında olduğunu açıklamıştı. Son dönemde kurumsal yatırımcıların kripto varlıklara artan ilgisi, değerde hızlı artışı da beraberinde getirdi.

Mobius: Bitcoin'in çökmemesi için dua ediyorum

 

Büyük şirketlerden Bitcoin duyuruları gelebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)