BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Arakanlı Müslüman mültecilere 12 milyon euro yardım----

AB'den Arakanlı Müslüman mültecilere 12 milyon euro yardım

AB'den Arakanlı Müslüman mültecilere 12 milyon euro yardım
28 Ekim 2021 - 16:13 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB), Bangladeş ve Myanmar'daki Arakanlı Müslüman (Rohingya) mültecilere 12 milyon euro insani yardım yapacak.

AB Komisyonu, yerlerinden edilmiş ve çatışmalardan etkilenen Arakanlı Müslüman mültecilere ilave insani yardım sağlanacağını açıkladı.

Açıklamada, 884 binden fazla Arakanlı Müslüman mültecinin Bangladeş'te olduğu anımsatılarak, söz konusu mültecilerin kamplarda yaşadığı ve insani yardıma muhtaç oldukları kaydedildi.

AB'nin Bangladeş ve Myanmar'daki Arakanlı Müslüman mültecilere 12 milyon euro ek yardım sağlayacağı bildirilen açıklamada, AB'nin 2017 yılından beri Bangladeş, Myanmar ve bölgeye toplam 283 milyon euro yardım tahsis ettiği belirtildi.

Arakan'da 2012'de Budistler ile Müslümanlar arasında çatışmalar çıkmış, olaylarda çoğu Müslüman binlerce kişi katledilmiş, yüzlerce ev ve iş yeri ateşe verilmişti.

Arakan'daki sınır karakollarına 25 Ağustos 2017'de düzenlenen eş zamanlı saldırıları gerekçe gösteren Myanmar ordusu ve Budist milliyetçiler, kitlesel şiddet eylemleri başlatmıştı. Birleşmiş Milletler'e (BM) göre Arakan'daki baskı ve zulümden kaçıp Bangladeş'e sığınanların sayısı 900 bine ulaştı.

BM ve uluslararası insan hakları örgütleri, Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddeti "etnik temizlik" ya da "soykırım" olarak adlandırıyor.

Avrupa Birliği, mali kurallarını değiştiriyor

 

Avrupa Birliği'nden yeşil tahvil aracı

 

Avrupa Birliği içinde yeni gerilim

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)