BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAB'den altyapı projelerine 1,4 milyar euro----

AB'den altyapı projelerine 1,4 milyar euro

AB'den altyapı projelerine 1,4 milyar euro
17 Mart 2020 - 15:31 www.finansgundem.com

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, Hırvatistan, Çekya, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya ve İspanya'daki çeşitli altyapı projelerine uyum fonlarıyla yatırım yapılacağı kaydedildi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, 7 üye ülkede 14 büyük ölçekli altyapı projesi için 1,4 milyar euroluk uyum fonunun onaylandığını bildirdi.

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, Hırvatistan, Çekya, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya ve İspanya'daki çeşitli altyapı projelerine uyum fonlarıyla yatırım yapılacağı kaydedildi.
Çevre, sağlık, ulaşım ve enerji gibi alanlarda 14 projeye toplam 1,4 milyar euro sağlanacağına dikkat çekilen açıklamada, söz konusu yatırımların ekonomiyi canlandıracağı, çevreyi koruyacağı ve sosyal refaha katkı sağlayacağı ifade edildi.

Açıklamada, fonlarla Hırvatistan'da elektrikli tren alınacağı, Çekya'da elektrik nakil hattı kurulacağı, Macaristan'da sel önlemleri alınacağı, Polonya'da elektrik iletimi ile ulaşım sistemlerinin geliştirileceği, Portekiz'de metronun genişletileceği, Romanya'da içme suyuna erişimin artırılacağı, İspanya ve Portekiz arasında da demir yolunun geliştirileceği kaydedildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)