BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Almanya'nın bölgesel ısıtma programına onay----

AB'den Almanya'nın bölgesel ısıtma programına onay

AB'den Almanya'nın bölgesel ısıtma programına onay
02 Ağustos 2022 - 15:14 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB), Almanya'nın yeşil bölgesel ısıtmayı desteklemek için hazırladığı yaklaşık 3 milyar euroluk plana onay verdi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Almanya'da yenilenebilir enerji ve atıklarla bölgesel ısıtmayı teşvik etmeyi hedefleyen programa onay verildiğini açıkladı.

Açıklamada, planın ülkenin enerji ve iklim planı uygulaması ile AB Yeşil Mutabakatı hedeflerine uyumlu bulunduğu belirtildi.

Plan çerçevesinde Almanya'da yenilenebilir enerjinin payının artacağına işaret edilen açıklamada, ülkedeki emisyonların da azalacağı kaydedildi.

Açıklamada, Almanya'nın 2028 yılına kadar yenilenebilir enerji ve atık ısı ile çalışan bölgesel ısıtma şebekelerine toplam 2 milyar 980 milyon avroluk hibe sağlayacağı, bunun yeşil dönüşüme katkıda bulunacağı bildirildi.

Planla Almanya'da yılda 681 megavat saatlik yenilenebilir ısı üretim kapasitesi kurulması ve söz konusu yatırım maliyetlerinin yüzde 40'ına kadarlık kısmının desteklenmesi öngörülüyor.

AB üyesi ülkelerin kamu desteklemelerini ne şekilde sağlayacaklarını belirleme yetkisi, AB Komisyonu'nun görev alanında bulunuyor.

Üye ülkeler, kamu desteklemelerini sadece rekabete zarar vermeyecek şekilde ve kamu yararına uygun durumlarda kullanabiliyor.

AB’den yeni Kovid-19 aşı alımı anlaşması

 

AB'den Ukrayna'ya 1 milyar euroluk destek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)