BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den açıklama: Sınır operasyonlarında Frontex destek verecek----

AB'den açıklama: Sınır operasyonlarında Frontex destek verecek

AB'den açıklama: Sınır operasyonlarında Frontex destek verecek
01 Aralık 2021 - 16:54 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Polonya ile Belarus arasında devam eden sığınmacı sorunu konusunda bir dizi istisnai tedbir aldı. Buna göre sınır operasyonlarında Frontex destek verecek.

Komisyon’dan yapılan açıklamada, Letonya, Litvanya ve Polonya'ya ‘sığınmacı iade operasyonları dahil Sınır faaliyetlerinde Frontex’in destek vereceği’ belirtilirken bu üç ülkeye verilecek maddi yardım konusunda açıklama yapılmadı.

AB Komisyonu bugün Letonya, Litvanya ve Polonya'ya, Belarus ile olan dış sınırındaki acil durumun ele alınmasında yardımcı olmak için bir dizi geçici sığınma ve geri dönüş tedbiri sundu. Tedbirlerin 6 ay süreyle yürürlükte kalacağı belirtildi. Buna göre 3 üye devlet, sığınma başvuruları için kayıt süresini 4 haftaya kadar uzatabilecek ve sığınmacıların gıda, sağlık ve barınma gibi ihtiyaçlarını karşılayacak. Alınan tedbirler ışığında başvuruları reddedilen sığınmacıların iadeleri hızlandırılacak.

İSTİHBARAT EUROPOL’DEN

AB, Frontex gibi kendi bünyesinde bulunan kurumların istenildiği takdirde bu üç devlete destek sağlayacağını ifade etti. Frontex özellikle iade operasyonları dahil olmak üzere sınır kontrol faaliyetleri desteği verecek. Europol’ün ise kaçakçılığa karşı istihbarat sağlamak için de destek vereceği ifade edildi.

Polonya-Belarus sığınmacı sorununa dair yapılan açıklamada “Yazdan bu yana, Lukashenko rejimi ve destekçileri, çaresiz insanların araçsallaştırılması şeklinde sinsi yeni bir tehdit yaşayan AB'ye, özellikle de Litvanya, Polonya ve Letonya'ya karşı hibrit bir saldırı başlattı” denildi.

Belarus-Polonya sınırında göçmenlerin sağlık sorunları büyüyor

 

Stotenberg'den NATO ve AB'ye Belarus'a karşı birlik olma çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)