BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den 5 Mali'li yetkiliye yaptırım----

AB'den 5 Mali'li yetkiliye yaptırım

AB'den 5 Mali'li yetkiliye yaptırım
05 Şubat 2022 - 09:58 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB), geçiş hükümetinin başbakanı Choguel Kokalla Maiga dahil 5 Malili yetkiliye ülkenin demokratik geçişini engellemekle suçlayarak yaptırım uygulandığını açıkladı.

AFP’den aktarılan bilgiye göre yaptırımlar sonucu yetkililerin varlıkları donduruldu ve AB topraklarına girmeleri yasaklandı. Yaptırım uygulanan kişilerin finansal işlem yapması da engellendi. Yaptırım uygulanan kişiler arasında Mayıs 2021’de darbenin ardından Cumhurbaşkanı olan Mali Askeri Konseyi Başkanı Albay Assimi Goita’nın yakın ilişkiler kurduğu iki kişi yer alıyor.

AB Resmi Gazetesi’nde yayınlanan yaptırım kararına göre geçtiğimiz Ağustos ayında Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita’nın devrildiği darbenin önde gelen isimleri Malick Doaw ve İsmail Wague’ye de yaptırım uygulandı. Yaptırımlar ile yeni bir hükümetin kurulmasından görevli İbrahim İkassa Maiga ve Keita’nın devrilmesinde kilit rol oynayan Adama Ben Diarra hedef alındı.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik (ECOWAS), geçmişte beş yetkiliye yaptırım uygulamıştı.

ECOWAS, 9 Ocak tarihinde askeri konseyin iktidarda kalmak istemesi ve 27 Şubat tarihinde yapılması planlanan erken seçimlerin gerçekleşmesine izin vermemesi üzerine bir dizi ekonomik ve diplomatik yaptırım paketleri ile yetkililere yaptırım uygulamıştı.

Yaptırımlar, Rus ekonomisine zarar verebilir

Kremlin uyardı: Yaptırım tehditleri İngiliz şirketlerini vurur

AB'den Rusya'ya 'sert yaptırım' uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)