BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAB'den 300 milyar euro yatırım planı----

AB'den 300 milyar euro yatırım planı

AB'den 300 milyar euro yatırım planı
01 Aralık 2021 - 15:01 www.finansgundem.com

AB, 2027'ye kadar dünya genelinde altyapı, dijitalleşme ve iklim projelerine 300 milyar euro yatıracak


AB Komisyonu, Avrupa Birliği'nin tedarik zincirlerinin güçlendirilmesi, AB ticaretinin büyütülmesi ve iklim değişikliği ile mücadele için 2027 yılına kadar dünya genelinde altyapı, dijitalleşme ve iklim projelerine 300 milyar euro yatırmayı hedefleyen bir plan açıkladı.

"Global Gateway-Küresel Geçit" adı verilen ve AB'nin Çin'in Kuşak ve Yol Projesi'ne yanıtını oluşturan plan, enerji, ulaştırma, sağlık, dijitalleşme ve iklim ile ağitim ve araştırma alanlarına odaklanacak.

Avrupa Birliği'nin yapacağı bu 300 milyar euro yatırım geri ödemesiz yardımlar, kredi ve garantiler şeklinde gerçekleştirilecek ve finansmanı AB kurumları, hükümetleri ile AB'nin finansal kuruluşları vee ulusal kalkınma bankalarından gelecek.

AB Komisyonu yaptığı açıklamada, "AB, borç sıkıntarı riskini sınırlamak için adil ve iyi şartlar ile finansman sunacak" dedi. Açıklamada, AB'nin "Küresel Geçit" planının bağımlılıklar oluşturmadan diğer ülkeler ile bağ kurmak olduğu vurgulandı.

NATO ve AB'den Baltık ülkelerine ortak ziyaretle dayanışma mesajı

 

AB'den Asya ülkelerine yatırım mesajı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)