BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den 26 Rus'a daha yaptırım kararı----

AB'den 26 Rus'a daha yaptırım kararı

AB'den 26 Rus'a daha yaptırım kararı
01 Mart 2022 - 06:57 www.finansgundem.com

Avrupa Konseyi, aralarında Kremlin Sözcüsü Peskov, bazı komutanlar ve hükümet üyeleri ile oligarkların da bulunduğu 26 Rus vatandaşını yaptırım listesine ekledi


Avrupa Birliği (AB), Rusya'nın Ukrayna'ya askeri saldırısı sonrası aldığı yaptırım kararları kapsamında kişi ve kurumları netleştirdi. AB Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Konsey 26 kişi ve bir kuruluşa yaptırım uygulayacak" denildi. Yaptırım listelerine dahil edilen Rusların isimleri de belli oldu.
Yayınlanma: 00:18 - 01 Mart 2022 Güncellenme: 00:24 - 01 Mart 2022


Avrupa Birliği, yaptırım listelerine dahil edilen Rusların isimlerini açıkladı

Avrupa Birliği (AB), Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonrası yaptırım uygulanacak kişi ve kurumları netleştirdi.

AB Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Konsey bugün Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve bağımsızlığını baltalayan veya tehdit eden eylemlerle ilgili olarak kısıtlayıcı tedbirlere tabi olan kişi, kurum ve kuruluşlar listesine 26 kişi ve 1 kuruluş ekledi. Yeni listeler, petrol, bankacılık ve finans sektörlerinde aktif olan oligarklar ve iş adamlarının yanı sıra hükümet üyeleri ve üst düzey askeri şahsiyetleri ve Ukrayna karşıtı propagandanın yayılmasına katkıda bulunan ve Ukrayna’nın işgaline karşı olumlu bir tutumu teşvik eden propagandacıları içeriyor'' denildi.

“UKRAYNA’NIN İŞGALİNİ SAĞLAYANLAR, YAPTIKLARININ BEDELİNİ ÖDEYECEK”

Açıklamada, “Bu ek yaptırımlarla Putin rejiminin desteklenmesinde önemli ekonomik rolü olan ve sistemden finansal olarak yararlanan herkesi hedefliyoruz. Bu yaptırımlar Putin’in seçkinlerinin servetini ortaya çıkaracak. Ukrayna’nın işgalini sağlayanlar, yaptıklarının bedelini ödeyecek. Şu anda toplam 680 kişi ve 53 kuruluş için geçerli olan kısıtlayıcı önlemler, varlıkların dondurulmasını ve listelenmiş kişi ve kuruluşlara fon sağlanmasının yasaklanmasını içeriyor. Ayrıca listede yer alan kişilere uygulanan bir seyahat yasağı, bunların AB topraklarına girmesini veya bu topraklardan transit geçişini engellemektedir'' ifadeleri kullanıldı.

Son açıklanan kararların tamamlayıcı nitelikte olduğu bildirilen açıklamada, “Bugünkü karar, Yüksek Temsilci tarafından 27 Şubat’ta AB Dışişleri Bakanlarının video konferansı sonrasında açıklanan önlem paketini tamamlıyor. Bu paket ayrıca Avrupa Barış Tesisi aracılığıyla Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ekipman ve malzeme sağlanmasını, AB hava sahasının aşırı uçuşunun ve her türlü Rus havayollarının AB havalimanlarına erişiminin yasaklanmasını ve Rus havayolları ile Merkez Bankası işlemlerin yasaklanmasını içeriyor'' denildi.

KARARLAR AB RESMİ GAZETESİ’NDE YAYIMLANDI

Açıklamada ayrıca, “Avrupa Birliği, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya karşı nedensiz ve haksız askeri saldırganlığını mümkün olan en güçlü şekilde kınıyor. Rusya, yasa dışı askeri eylemleriyle uluslararası hukuku ve BM şartının ilkelerini büyük ölçüde ihlal ediyor ve Avrupa ve küresel güvenlik ve istikrarı baltalıyor. İlgili kişi ve kuruluşların isimleri de dahil olmak üzere ilgili yasal düzenlemeler Resmi Gazete’de yayımlanmıştır'' ifadeleri kullanıldı.

İŞTE YAPTIRIM LİSTESİNDEKİ İSİMLER

AB'nin son listesinde Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un yanı sıra Başbakan Yardımcısı Dmitri Çernişenko, İnşaat Bakanı İrek Fayzullin; Ulaştırma Bakanı Vitali Savelyev, Rus ordusundan üst düzey bazı komutanlar ile bazı gazeteciler yer alıyor.

Listede oligarklar ve iş adamları bulunuyor

Ayrıca Rus oligarklar ve iş adamlarından Rosnet CEO'su İgor Seçin, Transneft CEO'su Nikolay Tokarev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla tanınan Alişer Usmanov ve Petr Aven, Alfa Group kurucusu Mikhail Fridman, iş adamı Sergey Roldugin, iş adamı Aleksander Ponomarenko, Putin'in yakın çevresinden Volga Grup'un sahibi Gennady Timçenko, Bank Rossiya hissedarı Aleksey Mordaskov ile PJSC Promsvyazbank Başkanı Petr Fradkov da listede bulunuyor.

İngiltere'den, Rusya'ya mali yaptırım kararı

 

Yatırım bankalarından Rusya’ya yaptırım kararı

 

FIFA'dan Rusya'ya ağır yaptırımlar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)