BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaAB'deki İngiliz vatandaşları aidiyet duygusunu yitirdi----

AB'deki İngiliz vatandaşları aidiyet duygusunu yitirdi

AB'deki İngiliz vatandaşları aidiyet duygusunu yitirdi
06 Mayıs 2022 - 10:25 www.finansgundem.com

Lancaster ve Birmingham üniversiteleri tarafından yürütülen bir anket, kıta genelinde yaşayan İngilizlerin diğer faktörlerin yanı sıra kendi ülkelerinin AB'den ayrılması nedeniyle yabancılaştığını ortaya koydu.

Yeni bir akademik çalışma, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yaşayan İngilizlerin anavatanları tarafından hayal kırıklığına uğramış gibi hissettiğini, hatta bazılarının “İngiliz olmaktan utandıklarını” ortaya koydu.

Lancaster Üniversitesi'nde sosyoloji profesörü olan, çalışmanın ortak lideri Michaela Benson, “Brexit'in uzun hikayesi, hem hayatlarını yaşama biçimleri üzerindeki devam eden etkilerinde hem de kimlik ve aidiyet duygularında açıkça görülüyor” açıklamasını yaptı.

AB'ye duygusal olarak İngiltere'ye olduğundan daha bağlılar

Ankete katılanlar İngilizler, ikamet ettikleri ülkeye ve AB'ye İngiltere'den çok daha fazla “duygusal bağlılık” gösterdiler. Yaklaşık yüzde 75'i AB'ye "aşırı" veya "çok" bağlı olduklarını söylerken, yüzde 59'u ikamet ettikleri ülkeye karşı bu tür duygular besliyor.

Sadece yaklaşık yüzde 30'u İngiltere'ye güçlü bir bağlılık ifade ediyor ve bunların yüzde 7'si menşe ülkelerine “son derece” bağlı olduklarını belirtiyor.

Brexit, yabancılaşmayla yakından ilgili

Çalışma, Brexit'in yabancılaşma ile çok fazla ilgisi olduğunu gösterdi. Gurbetçilerin yaklaşık yüzde 80'i, İngiltere'nin AB'den çıkışının anavatanlarına yönelik duygularını “çok fazla” veya “çok” etkilediğini söyledi.

Brexit, ankete katılanların yüzde 41'i için geçmiş veya gelecekteki göç planlarını güçlü bir şekilde etkiledi.

İngiliz olmaktan utanıyorlar

Gurbetçilerin Brexit sonrası İngiltere'ye yönelik “derin utanç” ve “İngiliz olmaktan utanma” gibi duygularına ilişkin yorumlar da benzer sonuçlar gösterdi.

Danimarka'da yaşayan bir göçmen, "Brexit'ten beri İngiltere'de hayal kırıklığına uğradım. Endişeliyim ve artık ülke için aynı yakınlığa sahip olduğumu hissetmiyorum. Yazık çünkü evimi seviyorum ama ülke çok kutuplaşmış gibi" diye konuştu.

'İkinci uyruğumla daha çok bağlantılı hissediyorum'

Avusturya'da yaşayan bir İngiliz kadın da “Kendimden kopuk hissediyorum, sanki orası bıraktığımdan tamamen farklı bir ülke. O kadar ki, ikinci uyruğumla daha çok bağlantılı hissediyorum. İngiltere'de olanlar ve olmaya devam eden şeyler utanç verici. Uzaktan yanan bir evi izlemek gibi" ifadelerini kullandı.

Ankete katılanların yaklaşık üçte ikisi, 2016'dan beri statülerini değiştirdiklerini, vatandaşlık veya oturma izni aldıklarını ve en az beş yıldır yurtdışında yaşadıklarını söyledi. Büyük çoğunluk (Yüzde 73) mevcut ikamet yerlerine kalıcı olarak yerleşmeyi planlıyor.

İngiltere şirketlerinde Brexit pişmanlığı

İngiliz ihracatçıların Brexit pişmanlığı

"Bay Brexit'i Durdurun" 6 yıldır sokaklarda

Brexit krizi Kuzey İrlanda'yı vuruyor önce bakan, şimdi de Başbakan...

Almanya'nın İngiltere'ye ihracatı Brexit'ten sonra düşmeye devam ediyor

İngilizler Brexit için yeniden referandum istiyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)