BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB'de şimdi de Slovenya paniği ----

AB'de şimdi de Slovenya paniği

AB'de şimdi de Slovenya paniği
10 Nisan 2013 - 16:45 www.finansgundem.com

Ülke temerrüte mi düşüyor? Tutmayan ve riski büyüten hedefler ne? Endişeler nasıl giderilecek?

Slovenya'nın temerrüte karşı sigorta primi (CDS) bir haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Slovenya'nın temerrüte düşme riski ülkenin tahvil ihalesinde hedefini tutturamamasıyla artarken, uluslararası kuruluşlardan yardım isteyecek 6. euro ülkesi olacağı endişelerini de yeniden canlandırdı.  Slovenya'nın dolar bazında 2022 vadeli gösterge tahvil faizi dün bu ay ilk kez yüzde 6'nın üzerine çıkmasının ardından o seviyede seyretmeye devam etti.
Gittikçe derinleşen bir bankacılık kriziyle mücadele eden Slovenya'da son 4 yılda yaşanan 2. resesyon, Nova Ljubljanska Banka gibi hükümet bankalarının elindeki kötü kredilerin sayısını da artırıyor. Slovenya Başbakanı Alenka Bratusek dün Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında hükümetinin bir kurtarma paketine başvurmamak için "gücü dahilinde olan her şeyi" yapmaya hazır olduğunu açıkladı.
Sovenya CDS'i bugün 8 baz puan yükselerek 352 puana yükseldi. CDS, 28 Mart'ta son 6 ayın en yüksek seviyesi olan 412 baz puanı görmüştü. Gösterge dolar tahvilindeki faiz oranı ise 5 Nisan'da 2 haftanın en düşük seviyesi olan yüzde 5.6'ya gerilemesine rağmen dün 34 baz puan birden yükseldi ve yüzde 6.06 oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)