BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'de nükleer enerji çatlağı büyüyor----

AB'de nükleer enerji çatlağı büyüyor

AB'de nükleer enerji çatlağı büyüyor
04 Ocak 2022 - 08:45 www.finansgundem.com

Almanya Avrupa Birliği'nin nükleer enerjiyi gelecekteki iklim stratejisinin bir parçası olarak gören tasarısına itiraz ederek nükleer enerjiyi 'tehlikeli' bulduğunu açıkladı.

Almanya, son kalan 3 nükleer enerji santralini de yıl sonuna kadar kapatıp kömürden elektrik üretimine de 2030 yılına kadar son verme kararı almıştı.

Hükümet sözcüsü Steffen Hebestreit gazetecilere yaptığı açıklamada nükleer teknolojinin tehlikeli olduğunu düşündüklerini ve binlerce nesil varlığını sürdürecek olan nükleer atıkların da önemli bir sorun olduğunu vurguladı.

Hebestreit Almanya'nın bu konudaki duruşunu AB'ye ve Avrupa Komisyonuna bir çok defa ilettiğini aktardı. Sözcü bu konuda bir sonraki adımları değerlendirdiklerini belirtti.
Ülkedeki yeni koalisyonun bir parçası olan Yeşiller Partisi sosyal medya üzerinden "Yeşil enerjiye dönmenin zamanı geldi de geçiyor. Gerçek sürdürülebilir enerji kaynaklarına yapılacak yatırımlar tehlikeli nükleer enerji lehine bloke edilmemeli," yorumunda bulundu.

Fakat çevreciler Almanya'nın doğal gaz konusundaki tutumunu eleştiriyor. Doğal gaz kömüre göre daha çevre dostu bir enerji kaynağı olsa da yine de karbon salımı yapan bir yöntem.

Hebestreit Alman hükümetinin doğalgazı sadece bir geçiş teknolojisi olarak gördüğünü ve onu 2045 yılı itibariyle yenilenebilir kaynaklarla üretilen ve kirlilik oluşturmayan hidrojenle değiştirmeyi amaçladığını belirtti. Almanya 2045 yılına kadar nötr karbon seviyesini yakalama sözü vermişti.

Öte yandan Fransa enerji ihtiyacını karşılamak için var olan nükleer santrallerini modernize etmek ve yenilerini inşa etmek istiyor.

Birliğin en büyük iki ekonomisinin izlediği birbirinin tamamen zıddı iki strateji Avrupa Komisyonu'nda karmaşaya neden oluyor. AP tarafından görülen bir taslakta hem nükleer enerjinin hem doğal gazın belli şartlar altında yatırım için sürdürülebilir olacağı belirtiliyor.

Almanya'dan çarpıcı karar: Nükleer enerji santralini kapatıyor!

 

Avrupa'da nükleer enerji çatlağı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)