BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB'de gaz fiyatları soğuk hava ile yükseliyor----

AB'de gaz fiyatları soğuk hava ile yükseliyor

AB'de gaz fiyatları soğuk hava ile yükseliyor
23 Mart 2023 - 15:28 www.finansgundem.com

AB'de doğalgaz fiyatları soğuk hava koşullarıyla yüzde 2 artış gösterdi.

Avrupa doğalgaz fiyatları, hava durumu tahminlerinin ay başında soğuk bir dönem öngörmesiyle bugün yukarı yönlü hareket ediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Nisan ayı vadeli kontrat bugün en son Ice Endex'te 2,18 EUR artışla 42,15 EUR/MWh seviyesinden işlem gördü. İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri ise en son 5,93 p artışla 103,65 p/th düzeyinden satış yaptı.

Bir trader, “Önümüzdeki hafta ve nisan başında hava tekrar çok soğuk olacak gibi görünüyor, bu nedenle bu, bu kış için son bir soğuk dönem olabilir. Şu anda öngörülen sıcaklıklarda sert düşüşü görsek bile, yılın bu zamanında arz güvenliğini tehlikeye atmayacak” şeklinde konuşuyor.

Montel Energy Quantified (EQ) tahminlerine göre, AB'nin en büyük gaz tüketicisi olan Almanya'da sıcaklıklar önümüzdeki hafta mevsim normallerinin 3,7 °C altına düşecek.

EQ verileri, nisan ayının ilk birkaç gününde sıcaklıkların normalin 7,2 °C altına düşebileceğini gösteriyor.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre, Avrupa depolama sahaları en son %55,6 dolulukta görüldü.

Spot piyasada, TTF gün öncesi kontrat EEX'te en son 0,50 EUR artışla 41,50 EUR/MWh. NBP eşdeğeri 1,25 p artışla 95,25 p/th sevbiyelerinden işlem gördü.

Norveç'in petrol ve gaz üretimi tahminlerin altında

 

AB, gaz tüketimini azaltma tedbirini sürdürecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)