BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB'de gaz fiyatları 7 haftanın en düşük seviyesinde----

AB'de gaz fiyatları 7 haftanın en düşük seviyesinde

AB'de gaz fiyatları 7 haftanın en düşük seviyesinde
29 Kasım 2023 - 14:57 www.finansgundem.com

AB'de gaz fiyatları soğuk havanın sona ereceğine işaret eden tahminlerle7 haftanın en düşük seviyesinde seyrediyor

Avrupa'da doğalgaz fiyatları, güçlü arz ve mevcut soğuk havanın sona ereceğine işaret eden tahminlerle bugün de düşüş seyrini sürdürerek yedi haftanın en düşük seviyelerindeki seyrine devam ediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Aralık vadeli kontrat en son 0,73 EUR düşüşle 42,5 EUR/MWh seviyesine geriledi. Kontrat gün içinde 41,40 EUR/MWh ile yedi haftanın en düşük seviyesine geriledi.

İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri kontrat en son 1,68 p düşüşle 107 p/th seviyesine geriledi. Bu seviye de yine yedi haftanın yeni en düşük düzeyli satışı olarak kayda geçti.

Bir analist, “Geçen hafta depodan çekilen miktarlar geçmişteki benzer durumlara kıyasla daha az olduğu için gaz hâlâ düşüyor” diyerek bunun talepte bir yıkımın meydana geldiğini gösterdiğini ekliyor.

Analist, en son ECMWF ve GFS hava durumu modellerinin soğuk hava döneminin 8 Aralık civarında sona ereceğine işaret ettiğini belirtiyor.

Montel Energy Quantified (EQ) tarafından yapılan son tahminlerine göre, Avrupa'nın en büyük gaz tüketicisi olan Almanya'da sıcaklıklar bu hafta normalin ortalama 5,2 °C altına inecek. Gelecek hafta

Gassco verilerine göre Norveç'ten Avrupa'nın geri kalanına yönelik akışlar en son 342 milyon mᶟ/gün seviyesinde görüldü.

Rusya'nın doğalgaz üretimi azaldı

 

Gazprom'un Çin'e yaptığı gaz sevkiyatında yeni rekor

 

Eski doğalgaz sayaçları değişecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)