BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAB'de bankacılık sisteminde anlaşıldı----

AB'de bankacılık sisteminde anlaşıldı

AB'de bankacılık sisteminde anlaşıldı
19 Aralık 2013 - 08:26 www.finansgundem.com

AB maliye bakanları bankacılık çözüm sistemi konusunda anlaştı

Avrupa Birliği Maliye Bakanları dün geç saatlerde euro bölgesinde batan bankaların sorunları ile mücadelenin merkezileştirilmesine yönelik yeni sistem üzerinde anlaşma sağladı. Yeni sistemin pahalı bankacılık krizlerinin ülkerin finansan koşullarını bozmasının önüne geçmesi umuluyor. 
Varılan anlaşma aylardır Berlin ve diğer Avrupa başkentleri arasında tekil çözüm mekanizması konusunda süren tartışmaları da bitirmiş oldu. AB'nin iç piyasalar komiseri Michel Barnier, konuya ilişkin açıklamasında "Vergi mükellefleri artık bankaların hata yapması ve krize girmesi halinde artık yükü üstlenen kesim olmayacak" dedi. 
Ancak AB hükümetleri bu konuda Avrupa Parlamentosunda da mücadele edecekler. Anlaşmanın yasalaşabilmesi için Avrupa Parlamentosunun da onayı gerekiyor. AB yasa koyucuları kendi belirledikleri sistem üzerinde anlaşmışlardı. Ancak maliye bakanları tarafından kabul edilen sistem, buna göre farklar içerdi. Analistler ve ECB üyeleri ayrıca mekanizmanın karar alım sürecinin çok karmaşık olduğu ve finansal tamponların büyük finansal krizler karşısında yetersiz kalacağı uyarısında bulundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)