BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den yeni 'Wuhan' raporu... Sızıntı tarihini açıkladılar!----

ABD'den yeni 'Wuhan' raporu... Sızıntı tarihini açıkladılar!

ABD'den yeni 'Wuhan' raporu... Sızıntı tarihini açıkladılar!
02 Ağustos 2021 - 11:37 www.finansgundem.com

Virüsün Çin'deki bir laboratuvardan sızdığı iddiası ABD'de hazırlanan yeni bir rapor ile bir kez daha gündeme geldi. Söz konusu raporda korona virüsü laboratuvardan sızdığı tarih ile ilgili de çarpıcı bir iddia yer aldı.

Salgının başından beri gündemden düşmeyen Wuhan'daki Viroloji laboratuvarı yeni bir rapor ile yeniden tartışmaların odağında.

Hürriyet'teki habere göre; Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'ndeki Cumhuriyetçileri tarafından hazırlanan rapor, salgının bu laboratuvardan sızdığı iddiasını yineledi ve bu sefer kesin bir tarih de verdi.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, virüs laboratuvardan 12 Eylül 2019'dan önce kaçtı ve kentte yayılmaya başladı.

Açık kaynak verilerine bakıldığında bu tarihten sonra kentteki hastane yatışlarının artış gösterdiğinin altını çizen rapor, laboratuvarın veri tabanının internetten kaldırılması da dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz haftalarda ise Çin'in korona virüs belgeleri sızmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından elde edilen belgelere dayandırılan haberlere göre, Çinli bilim adamları son altı yıldır korona virüs dahil biyolojik ve genetik silahlar üzerinde araştırmalar yürütüyor.

Aynı haberlere göre, 2015'ten beri SARS korona virüslerinin askeri potansiyelini değerlendiren Peki yönetimi bu projeyi olası bir 'Üçüncü Dünya Savaşı' senaryosu için hazır tutuyor.

Söz konusu belgelerde bu proje bir savaş durumunda 'zaferin temel silahı' olarak adlandırılıyor ve detaylı incelemeler sunuyor. Belgelerde Üçüncü Dünya Savaşı'nın beklenenin aksine kimyasal ve nükleer silahlar ile değil, biyolojik silahlar ile yapılacağı tezi yer alıyor.

ABD tarafından Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine atılan iki atom bombasına atıfta bulunan belgelerde biyolojik silahların yeni bir dünya savaşında 'zafer için temel silah' olacağının altı çiziliyor.

The Australian gazetesinin haberinde ise Halk Kurtuluş Ordusu'nda görev alan bilim adamlarının hazırladığı dosya, hastalıkların 'daha önce hiç görülmemiş bir şekilde' silah yapmak için manipüle edilmesini incelediğini iddiası yer alıyor.

Belgelerde biyolojik silahların maksimum etkiyi göstermesi için gereken koşullar da özetleniyor. Belgelerde 'biyolojik saldırı gece veya şafak vakti sabit rüzgar yönü olduğu zamanda yapılmalı' ifadesi yer aşıyor.

CDC’nin Delta varyantına ilişkin iç raporu ortaya çıktı

 

Korona ile mücadelede yeni dönem! Aşı olana indirim

 

Aşısız memura her hafta test

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)