BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den yatırımcılara Rus doğalgaz boru hattı tehdidi----

ABD'den yatırımcılara Rus doğalgaz boru hattı tehdidi

ABD'den yatırımcılara Rus doğalgaz boru hattı tehdidi
16 Temmuz 2020 - 10:16 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Kuzey Akım 2 ve Türk Akımı boru hatlarının bir bölümüne dahil olan Avrupalı yatırımcıların yaptırım riskiyle karşılaşabileceğini söyledi.

Trump yönetimi Kremlin'in Avrupa'ya ve Türkiye'ye olan ekonomik etkisini azaltmaya çalışırken ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, iki Rus doğalgaz boru hattı projelerindeki yatırımcıları yaptırımlarla karşılaşabilecekleri konusunda uyardı.

Pompeo, basın açıklamasında Kuzey Akım 2 ve Türk Akımı boru hatlarının bir bölümüne dahil olan Avrupalı yatırımcıların 2017'de çıkarılan ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) altında ABD yaptırımları riskiyle karşılaşabileceğini açıkladı. Kuzey Akım 2 ve Türk Akımı boru hatlarıyla Rusya'dan Avrupa ve Türkiye'ye gaz taşınacak.

Pompeo, "Rusya'nın kötü niyetli projelerine yardım ve yataklık eden şirketlere müsamaha gösterilmeyeceğine dair bu açıkça bir uyarı. Ya şimdi çıkın ya da sonuçlarına katlanın" dedi.

Fazlasıyla doğalgaz stoğu olan ABD, Avrupa'ya sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ihraç etmek için çalışıyor. ABD, aynı zamanda Avrupa'nın LNG ithalatını Norveç dahil olmak üzere başka kaynaklardan çeşitlendirme çabasını da destekliyor.

Altının onsu 5000 doları görür mü?

Dışişleri'nden Ermenistan'a tepki

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)