BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Venezuela konusunda geri adım----

ABD'den Venezuela konusunda geri adım

ABD'den Venezuela konusunda geri adım
14 Mart 2022 - 16:45 www.finansgundem.com

Rusya'dan enerji ithalatını yasaklayan ABD, yeni kaynaklar için rotasını Venezuela'ya çevirmişti. Ancak bu hamle ülkede tepkilere yol açtı.

Rusya’dan enerji ithalatını yasaklayan ve enerji alanında farklı alternatifler arayan ABD, 3 yıl önce diplomatik ilişkileri sonlandırdığı Latin Amerika ülkesine petrol yaptırımlarını hafifletmek amacıyla heyet göndermişti. Ancak bu görüşmeler, ABD içinden gelen tepkiler üzerine yarım kaldı.

Tepkiler nedeniyle ABD yönetiminin görüşmelerde geri adım attığı belirtilirken bir kaynak, Venezuela'ya yönelik yaptırımların hafifletilmesinin yine de gündemde olduğunu söyledi.

Senatodan itirazlar yükseldi

İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre Caracas'la işbirliği arayışı Washington'da tepkilere yol açtı. Cumhuriyetçi Parti'nin şahin kanadının yanı sıra Demokrat Parti'de de Venezuela'yla görüşmelere tepki yükseldi.

Cumhuriyetçi Florida Senatörü Marco Rubio, “Biden katil diktatör Putin'den alınan petrolün yerine bir diğer katil diktatör Maduro'nun petrolünü koymaya çalışıyor” dedi.

Senato'nun Demokrat Partili Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez de, “Venezuela halkının demokrasi hedefi, birkaç bin varil petrolden daha değerli. Nicolas Maduro bölgemiz için bir kanser ve onun işkenceci iktidarına yeni yaşam alanı vermemeliyiz” diye konuştu.

Venezuela'da tutuklu bulunan 2 ABD'li serbest bırakıldı

 

Rusya’dan enerji ithalatını durdurursa Almanya'nın GSYH'si yüzde 3 gerileyebilir

 

Yaptırımlar nasıl etkiledi? İşte Rusya'daki son durum!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)