BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Ukrayna'ya 125 milyon dolarlık yardım----

ABD'den Ukrayna'ya 125 milyon dolarlık yardım

ABD'den Ukrayna'ya 125 milyon dolarlık yardım
19 Ocak 2023 - 17:47 www.finansgundem.com

ABD, Ukrayna'ya su ve enerji şebekelerinin bakımı için 125 milyon dolarlık yardım yapma kararı aldı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kiev çevresindeki su ve enerji şebeklerinin bakımı için Ukrayna'ya 125 milyon dolarlık ek fon sağlamak üzere çalışma yaptıklarını duyurdu.

Blinken, yaptığı yazılı açıklamada, "Rusya'nın Ukrayna’da kamu hizmetleri yapılarına ve diğer sivil altyapılara yönelik saldırılarına karşı Ukrayna'nın enerji ve elektrik şebekeleri için 125 milyon dolarlık ek bir fon programlamak için Kongre ile birlikte çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Bu finansmanın Ukrayna Ek Ödenekler Yasası kapsamında sağlanacağını belirten Blinken, "Bu ek 125 milyon dolarlık fon, Kiev ve çevresinde su şebekeleri ve ısıtma sistemlerinin bakımı için gerekli endüstriyel ekipmanı satın almak için kullanılacak." bilgisini paylaştı.

Blinken, Rusya’nın savaşta sistematik olarak enerji şebekelerini hedef alarak milyonlarca insanı elektriksiz, susuz ve ısısız bıraktığını kaydetti.

Rus ordusunun, soğuk kış aylarında Ukrayna'nın dayanıklılığını ve kararlılığını baltalamak için bu hedefleri seçtiği değerlendirmesinde bulunan Blinken, sivil altyapılara yönelik saldırıların Ukraynalıları daha da kararlı kıldığını vurguladı.

İsveç'ten Ukrayna'ya silah yardımı

 

Estonya'dan, Ukrayna'ya 113 milyon euroluk yardım

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)