BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'den Türk yapay taş ürünlerine soruşturma----

ABD'den Türk yapay taş ürünlerine soruşturma

ABD'den Türk yapay taş ürünlerine soruşturma
30 Mayıs 2019 - 06:48 www.finansgundem.com

ABD Ticaret Bakanlığı, Türkiye ve Hindistan’dan ithal edilen bazı yapay taş-kuvars ürünlerine karşı anti-damping ve sübvansiyon vergisi soruşturması başlattı

ABD'de Türk ürünlerini de kapsayan bir anti-damping soruşturması başladı. Soruşturma, Türkiye ve Hindistan'dan ithal edilen yapay taş ürünleri ithalatına yönelik olacak. 

ABD Damping ve Sübvansiyon Vergilerini Dengeleme Yasası kapsamında yürütülecek soruşturma, bu iki ülkeden ithal edilen yapay taş ürünlerinin uluslararası ticaret yasaları kapsamında, adil olmayan ve Amerikalı üreticiye zarar verecek şekilde devlet sübvansiyonlarından yararlanıp yararlanmadığını inceleyecek.

Yapay taş – kuvars, doğal mermer ve granite alternatif olarak mutfak tezgahı, lavabo, banyo küveti gibi taş yüzeylerin hammaddesini oluşturuyor. Kimyasal süreçle yapıştırılan granül taş ve kuvars, işlenmiş taş ürünleri haline getiriliyor.

Soruşturma, mermer, granit gibi ABD’ye doğal taş ürünleri ithalatını kapsamıyor.

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) tarafından yürütülecek ön soruşturmanın 24 Haziran’dan önce sona ermesi bekleniyor. Soruşturma, Eden Prairie, Minnesota’da bulunan Cambria şirketinin yaptığı şikayet üzerine başlatıldı.

Komisyon, yaptığı soruşturma sonucunda Türkiye’den ve Hindistan’dan ithal edilen yapay taş ürünlerinden Amerikalı üreticinin zarar gördüğü kanısına varırsa bu noktada Ticaret Bakanlığı’nın sübvansiyonları dengeleme soruşturmasının sonucu beklenecek.

İddiaya göre Hindistan’ın damping marjı yüzde 300’ün üzerindeyken, Türkiye’ninki yüzde 85,71.

2018 yılında Hindistan ABD’ye 69,5 milyon dolar, Türkiye de 28 milyon dolarlık işlenmiş kuvars sattı. (amerikaninsesi.com)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)